Anderson posle maratonskog meča s Iznerom u finalu Vimbldona

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anderson posle maratonskog meča s Iznerom u finalu Vimbldona

Južnoafrički teniser Kevin Anderson plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas posle više od šest i po sati igre pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 3:2 u setovima.

Anderson je do četvrte pobede u 12. međusobnom duelu došao posle šest sati i 36 minuta.

Južnoafrikanac je do trijumfa došao rezultatom 7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:4 i 26:24 u trećem najdužem meču u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tenisa, a najdužem polufinalu na trećem grend slemu u sezoni.

Anderson će u finalu igrati protiv boljeg iz duela između Novaka Đokovića i Španca Rafaela Nadala.

Meč između osmog i 10. tenisera obeležila je velika borba, ali i sigurni servisi na obe strane gotovo tokom svih šest i po sati igre.

Nekoliko puta tokom meča, korišćeni su medicinski tajm-auti zbog žuljeva kod igrača, a u jednom trenutku počela je da pada i kiša.

Anderson je u odlučujućem setu tek u 50. gemu uspeo da dođe do brejka i to pošto je prethodno na 0:15 završio na travi, te odigrao uzvratni udarac levom rukom, a potom i Iznera naterao na grešku.

Taj poen kao da je uticao na samopouzdanje Iznera, koji nije uspeo da se vrati, a potom je Anderson na svoj servis izborio svoje prvo finale Vimbldona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anderson: Žao mi je Džona, ali neko je morao da ode dalje

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2018, 11:59

Južnoafrički teniser Kevin Anderson rekao je posle epskog polufinala Vimbldona sa Džonom Iznerom da ne zna kako bi se osećao da je u koži Amerikanca...Anderson je Iznera pobedio posle pet setova i skoro sedam sati igre i plasirao se u finale gde čeka boljeg iz duela Novaka Đokovića i Rafaela...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.