Ana prva, Jelena druga, a Novak treći

Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana prva, Jelena druga, a Novak treći

Prva teniserka sveta Ana Ivanović postavljena je za prvog nosioca na grend slem turniru u Vimbldonu, Jelena Janković je druga, a Novak Đoković treći na listi favorita za osvajanje nezvaničnog prvenstva sveta na travnatim terenima. U konkurenciji tenisera, ispred Đokovića su petostruki uzastopni pobednik Švajcarac Rodžer Federer i zvanično drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << teniser sveta Španac Rafael Nadal. Organizatori su i ove godine zadržali načelo da nosioce ne određuju isključivo prema pozicijama koje igrači imaju na listama već i na osnovu dodatnih kriterijuma, pre svega rezultata na travi u poslednje dve godine. Od toga su najviše profitirali Kipranin Bagdatis i Čeh Berdih. Iako je na ATP listi trenutno na 25. mestu, Bagdatis je postavljen za desetog nosioca, najviše zahvaljujući činjenici da je prošle godine u Vimbldonu stigao do četvrtfinala, kada ga je pobedio Đoković. Iz istog razloga Berdih je, kao 19. igrač sveta, postavljen za 11. nosioca. U konkurenciji teniserki nije bilo takvih izuzetaka i svi nosioci su određeni u skladu sa mestom koje su igračice u ponedeljak zauzimale na listi. Kod muških dublova Nenad Zimonjić i Danijel Nestor postavljeni su za druge nosioce.

Žreb za turnir u Vimbldonu biće obavljen u petak, a Srbija bi trebalo da ima četvoricu predstavnika u muškoj konkurenciji: Đoković, Tipsarević, Troicki i Pašanski. Dve takmičarke u ženskoj konkurenciji su: Ana Ivanović i Jelena Janković, dok će Zimonjić igrati u muškom dublu i miksu. Šansu da se nađe u glavnom žrebu ima i Ilija Bozoljac koji će danas u poslednjem kolu kvalifikacija igrati protiv Italijana Stefana Galvanija. Turnir na Vimbldonu počinje 23. juna.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.