Ana Ivanović izgubila od Alise Klejbanove

Izvor: RTS, 23.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Ivanović izgubila od Alise Klejbanove

Na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu Ana Ivanović završila je takmičenje pošto je izgubila od Alise Klejbanove sa 2:1 u setovima.

Na početku meča, obe teniserke su bile sigurne na servisu, tako da nije bilo brejka. U petom gemu prvog seta, Klejbanova je imala priliku da napravi brejk ali je Ana ipak uspela da spasi gem i povede sa 3:2. Klejbanova je  odlično parirala  petoj teniserki sveta pa je tako iskoristila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još jedan svoj servis i izjednačila na 3:3. Ana je čuvala  prednost od jednog gema, pa je u najvažnijem gemu prvog seta, naša teniserka konačno napravila brejk i povela sa 5:3.  Ruskinja je napravila svoj prvi brejk a zatim i izjednačila na 5:5, da bi nakon toga i drugi put neprijatno iznenadila Anu i povela sa 6:5. Na kraju Klejbanova je bolje odigrala samu završnicu prvog seta i povela sa 1:0.

I drugi set počeo je vođstvom Klejbanove koja je odmah napravila brejk, a zatim povisila vođstvo i na 2:0 a potom i na 3:0. Ana je tako izgubila sedam gemova za redom, ali je uspela da osvoji naredna tri i da izjednači rezultat na 3:3. Posle nekoliko preokreta, Ana je povela sa 6:5 ali je Klejbanova izjednačila na 6:6. u taj-brejku naša teniserka konačno je odgrala dobro nekoliko vezanih poteza, dobila ovaj deo igre sa 7:6 i izjenačila rezultat u setovima na 1:1. Klejbanova je treći set počela na isti način kao i prethodni, vođstvom od 3:0, da bi Ana ipak smanjila prednost na 3:2, napravivši pri tom i brejk. Međutim, Ruskinja je uzvratila brejkom i povisila vođstvo na 4:2, da bi nakon toga stigla i do prednosti od 5:2. Prililku da napravi iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja u Australiji, Klejbanova nije propustila i tako je, osvojivši treći set rezultatom 6:2, na kraju slavila sa ukupnih 2:1.

Klejbanova će u osmini finala igrati protiv Jelene Dokić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.