Alkarasov najbolji nivo je nedostižan i za Đokovića

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 18:24

"Alkarasov najbolji nivo je nedostižan i za Đokovića"

Džimi Arijas, bivši američki teniser, smatra da Novak Đoković nema previše šansi da se revanšira Karlosu Alkarasu na US Openu.

Španac je pobedio Srbina u finalu Vimbldona i tako prekinuo Novakov niz od četiri uzastopna pehara u Londonu, ali Arijas smatra da će teniser iz Mursije nastaviti dominaciju.

Arijas, koji je 1983. igrao polufinale US Opena i te godine stigao do šestog mesta na ATP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << listi, smatra da je Alkaras najbolji igrač na svetu kad je u najboljoj formi.

"Pre finala Vimbldona nekoliko ljudi me je putalo i rekao sam im, mada to možda zvuči kao ludost. Alkaras u svojoj najboljoj formi je bolji od bilo koga drugog. Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može da dosegne taj nivo koji Alkaras može", rekao je Arijas za podkast na Tenis Čenelu.

Pričao je u nastavku o tom finalu Vimbldona.

"To je najbolji nivo koji sam ikad video, njegov najbolji svakako. Nisam znao da li će biti u stanju to da prikaže na Vimbldonu u finalu protiv Đokovića, ali sam svakako znao da će biti opušteniji nego što je bio na Rolan Garosu. Tamo je bilo čudno, jer je igrao sa u to vreme osvajačem 22 grend slem titule i bio je favorit, veliki. Mislim da je to bila čudna mentalna prepreka za njega. U finalu Vimbldona bilo je drugačije. Sada je Đoković bio favorit i znao sam da će Alkaras biti relaksiraniji, ili sam mislio da hoće, jer ipak je to finale Vimbldona", dodao je Amerikanac.

Mišljenja je da je Alkaras uspeo da ujedini snage Đokovića, Federera i Nadala u svojoj igri.

"Za Novaka mi je čudno da kažem da najveći teniser svih vremena na vrhuncu nije bio dobar kao klinac sa 20 godina. Ali vidite Alkarasa i ne znate kako je to uradio tako brzo. Kao da je pokupio sve od Velike trojke i kombinovao njihove snage i stavio ih u svoj pogon. Ima ofanzivno oružje kao Federer, srce Nadala prema onom što sam video. Kako je odservirao poslednji gem na Vimbldonu protiv Đokovića? Ubacio je svaki prvi servis i Đoković je promašio samo jedan ritern i to ga nimalo nije poremetilo", zaključio je Arijas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTA REČE? Amerikanac izjavom sve šokirao - "Alkarazov najbolji nivo je nedostižan i za Đokovića"

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023

Mišljenja je da Novak nema previše šansi da se revanšira Karlosu...Nekadašnji američki teniser Džimi Arijas izneo je krajnje čudno zapaženje o trenutnom poretku u svetu tenisa...On je u podkastu na Tenis Čenelu govorio o kvalitetima Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića i apostrofirao Španca...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.