ŠTA REČE? Amerikanac izjavom sve šokirao - Alkarazov najbolji nivo je nedostižan i za Đokovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 18:45

ŠTA REČE? Amerikanac izjavom sve šokirao - "Alkarazov najbolji nivo je nedostižan i za Đokovića"

Mišljenja je da Novak nema previše šansi da se revanšira Karlosu.

Nekadašnji američki teniser Džimi Arijas izneo je krajnje čudno zapaženje o trenutnom poretku u svetu tenisa.

On je u podkastu na Tenis Čenelu govorio o kvalitetima Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića i apostrofirao Španca kao igrača čija je igra nedostižna za Srbina.

- Pre finala Vimbldona nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudi me je pitalo i rekao sam im, mada to možda zvuči kao ludost. Alkaraz u svojoj najboljoj formi je bolji od bilo koga drugog. Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može da dosegne taj nivo koji Alkaraz može - rekao je Arijas.

Podrobnije se dotakao finala Vimbldona gde je titulu odneo Alkaraz upravo pobedom nad Đokovićem.

- To je najbolji nivo koji sam ikad video, njegov najbolji svakako. Nisam znao da li će biti u stanju to da prikaže na Vimbldonu u finalu protiv Đokovića, ali sam svakako znao da će biti opušteniji nego što je bio na Rolan Garosu. Tamo je bilo čudno, jer je igrao sa u to vreme osvajačem 22 grend slem titule i bio je favorit, veliki. Mislim da je to bila čudna mentalna prepreka za njega. U finalu Vimbldona bilo je drugačije. Sada je Đoković bio favorit i znao sam da će Alkaraz biti relaksiraniji, ili sam mislio da hoće, jer ipak je to finale Vimbldona - dodao je Amerikanac.

Mišljenja je da je Alkaraz uspeo da ujedini snage Đokovića, Federera i Nadala u svojoj igri.

- Za Novaka mi je čudno da kažem da najveći teniser svih vremena na vrhuncu nije bio dobar kao klinac sa 20 godina. Ali vidite Alkaraza i ne znate kako je to uradio tako brzo. Kao da je pokupio sve od Velike trojke i kombinovao njihove snage i stavio ih u svoj pogon. Ima ofanzivno oružje kao Federer, srce Nadala prema onom što sam video. Kako je odservirao poslednji gem na Vimbldonu protiv Đokovića? Ubacio je svaki prvi servis i Đoković je promašio samo jedan ritern i to ga nimalo nije poremetilo - zaključio je Arijas.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.