Alkaras posle debakla: Nije mi jasno

Izvor: B92, 01.Avg.2022, 12:23

Alkaras posle debakla: Nije mi jasno

Španski teniser Karlos Alkaras doživeo je težak poraz od Janika Sinera u finalu Umaga, iako je bio u jako dobroj poziciji.

Od ponedeljka četvrti igrač sveta, vodio je 1-0 u setovima, a u trećem gemu drugog seta imao je čak šest brejk lopti.

To je bio ključan gem, u kojem Alkaras nije uspeo da oduzme servis rivalu, a do kraja susreta osvojio je samo još jedan gem.

"Taj gem je bio ključan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za meč. Imao sam prilike koje nisam iskoristio. Naravno, protiv igrača kao što je Janik, teško je pobediti, ako ne iskoristiš prilike. Nakon tog gema je počeo bolje da riternira. Nisam mogao da nađem pravi servis. Počeo je da igra bolje. Nisam našao način kako da igram protiv njega. Počeo sam dosta da promašujem, a nije mi bilo jasno zašto", rekao je Alkaras.

Siner je nakon osmine finala Vimbldona, Alkarasa, branioca titule, savladao i u Umagu.

"Puno smo radili na servisu. Promenili smo pokret. Nije samo pitanje servisa. Treba odigrati i udarce posle toga. Promašio je i neke riterne. I ako izgubiš servis, moraš naći način kako da se vratiš", rekao je Siner.

Podsetimo, Alkaras je četvrti, a Siner 10. teniser sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.