Aleks nije uspela: Srbija - Belgija 1:2

Izvor: Mondo, 17.Apr.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleks nije uspela: Srbija - Belgija 1:2

Aleksandra Krunić nije ostvarila drugu pobedu za Fed kup selekciju Srbije na meču za opstanak u Svetskoj B grupi

Foto: Guliver/Getty images/Lachlan Cunningham

Aleksandra Krunić imala je visoku prednost protiv Janine Vikmajer, ali nije uspela Srbiji da obezbedi vođstvo u duelu Fed kupa protiv Belgije.

Ona je posle ubedljivog prvog seta u nastvaku servirala i za pobedu, ali je 78 mesta bolje rangirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teniserka na WTA listi uspela da napravi preokret i dovede svoj tim na korak od ukupne pobede.

Vikmajer je slavila protiv Krunić rezultatom 1:6, 7:5, 8:6, posle dva i po sata igre.

Belgija je tako povela protiv Srbije (2:1) u duelu za opstanak u Svetskoj B grupi Fed kupa.

Srpska teniserka je na početku meča brzo napravila brejk, povela sa 3:1, a onda dodatno povećala prednost, oduzevši rivalki još jednom servis - 5:1. Nakon toga odmah je iskoristila prvu set loptu i posle samo 28 minuta vodila je 1:0 u setovima.

U nastavku je bila još ubedljivija. Opet je napravila dva brejka, povela sa 3:0, ali je ranjena Vikmajer uspela da uzvrati. Brzo je smanjila vođstvo rivalke, a onda je iskoristila nervozu srpske teniserke kada je servirala za meč. Krunić je imala vođstvo od 5:4 i bila u prilici da završi ceo posao, kada se Belgijanka rastrčala po terenu i stigla do dve brejk lopte. Prvu nije iskoristila, ali drugu jeste, pa je poravnala rezultat na 5:5. Na krilima tog dobrog perioda igre odlično je odigrala i u naredna dva gema, pa je zahvalujući toj mini seriji (4:0) stigla do izjednačenja u setovima – 1:1.

U odlučujućem trećem setu, posle dva brejka na obe strane, vodila se žestoka borba. Krunić je i posle toga imala dve brejk šanse koje nije iskoristila, u petom i jedanestom gemu, dok je Vikmajer u šestom gemu prokockala čak tri prilike da rivalki oduzme servis. Ipak, sve što je tada propustila nadoknadila je kasnije, kada je pri vođstvu 7:6, povela sa 40:30 na servis srpske teniserke (iako je imala zaostatak 0:30) i odmah iskoristila prvu meč loptu.

Krunić je prvog dana takmičenja u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu savladala i Kirsten Flipkens rezultatom 6:4, 7:6 (10:8), dok je Jovana Jakšić poražena od Vikmajer sa 5:7, 0:6.

U drugom singlu drugog dana takmičenja sastaće se Ivana Jorović i Flipkens.

Pobednik duela Srbija - Belgija naredne sezone nastaviće takmičenje u Svetskoj B grupi Fed kupa, dok će poražena selekcija igrati u nižem rangu takmičenja, Južnoafričkoj zoni.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleks Krunić se borila kao LAVICA! Nije vredelo...

Izvor: Sportske.net, 17.Apr.2016

Dramatičan meč gledali smo danas u hali ''Aleksandar Nikolić'', ali Aleksandra Krunić nije na kraju uspela da iznenadi i drugu belgijsku reprezentativku...Posle jučerašnjeg velikog trijumfa nad Kristen Flipkens, Aleksandra Krunić je danas imala veliku priliku da savlada i Janinu Vikmajer, ali...

Nastavak na Sportske.net...

FED kup: Krunićeva ispustila pobedu

Izvor: Večernje novosti, 17.Apr.2016

Hrabro se Aleksandra Krunić borila protiv 78 mesta bolje rangirane Janine Vikmajer, prikazala je sve svoje kvalitete, ali na kraju nije uspela da zada završni udarac i da pobedi – 1:6, 7:5, 8:6. Propustila je srpska teniserka ogromnu šansu da meč završi u dva seta, posle besprekorno odigranog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.