AO: Halepova preživela Dejvisovu i maraton!

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2018, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Halepova 'preživela' Dejvisovu i maraton!

Najbolja teniserka sveta Simona Halep sprečila je veliko iznenađenje u trećem kolu Australijan Opena, pošto je posle velikog preokreta pobedila Amerikanku Loren Dejvis.

Halepova je do trijumfa nad 76. igračicom sveta došla sa 4:6, 6:4, 15:13, posle tri sata i 45 minuta igre.

U četvrtoj rundi, Rumunka će igrati sa boljom iz duela između domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << teniserke Ešli Barti i Naomi Osake iz Japana.

Halepova i Dejvisova su odigrale neverovatan meč pun preokreta koji su sitnice odlučile. Amerikanka je bila na pragu prvog plasmana u četvrtu rundu nekog Gren slema, imala je tri meč lopte pri vođstvu 11:10, ali je Halepova baš tada uspela da se vrati. Tokom većeg dela meča Dejvisova je igrala agresivno, a Rumunka pasivno, ali je baš kada je bilo najvažnije pokazala zašto je trenutno najbolja na svetu.

Od samog početka susreta bilo je jasno da će Dejvisova teško prepustiti pobedu Halepovoj. Već u drugom gemu je imalala šansu za brejk, a iako je prepustila rivali servis u petom gemu, odmah je uzvatila istom merom i potom diktirala tempo, pa tako i došla do novog brejka baš kada je Halepova servirala za ostanak u setu.

Rumunki je brejk u trećem gemu u drugom setu bio dovoljan za izjednačenje u setovima, iako su obe teniserke potom imale šanse. U odlučujućem setu je viđeno ukupno devet gemova, činilo se da je Dejvisova bliža trijumfu, ali baš kada je trebalo da prelomi meč, to nije uspela. Iskustvo Halepove je došlo do izražaja, ali i umor Dejvisove, koja je posle izjednačenja 11:11 tražila lekarsku pomoć zbog bola u nožnom palcu.

Ipak, već u narednom gemu, Dejvisova je odbranila pet brejk lopti najbolje teniserke sveta, ali potom nije odigrala kao do te pauze. Halepova je tako došla do ritma koji joj je odgovarao i na kraju zasluženo prošla do četvrte runde turnira na kojem je prošle godine takmičenje završila već na startu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AO: Nina bolja od Aleksandre u dublu

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2018

Srpska teniserka Nina Stojanović i Švajcarkinja Viktorija Golubić izborile su plasman u treće kolo Australijan Opena u konkurenciji parova...Njih dve su u drugoj rundi bile bolje od Aleksandre Krunić i Ukrajinke Katerine Bondarenko sa 7:6 (7:5), 6:2, a taj meč je trajao jedan sat i 28 minuta igre...Prvi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.