ANA IZGUBILA U POLUFINALU BIRMINGEMA OD HANTUHOVE

Izvor: Kurir, 11.Jun.2011, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANA IZGUBILA U POLUFINALU BIRMINGEMA OD HANTUHOVE

BIRMINGEM - Teniserka Srbije Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale turnira u Birmingemu, pošto je izgubila od Slovakinje Danijele Hantuhove sa 1:2 (7:6, 3:6, 2:6).

Ivanović je postavljena za drugog nosioca na turniru, a izgubila je od četvrtog nosica.

Hantuhova je ovom pobedom smanjila prednost Ivanovićeve u međusobnim

duelima na 4:2. Turnir u Birmingemu igra se za nagradni fond od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 220.000 dolara, a pobednica će osvojiti 280 WTA bodova i ček na 37.000 dolara.

Bivša prva teniserka sveta poklekla je na korak pred prvim ovogodišnjim finalom, jer je protiv sebe imala izuzetno raspoloženu protivnicu koju nije omela ni početna prednost Srpkinje od 1:0 u setovima.

Početak meča nije nagoveštavao da će kraj ubedljivo pripasti Slovakinji. Ana Ivanović je na startu izgubila svoj servis, ali je odmah snažno uzvratila i izjednačila, a zatim vezala tri gema za vođstvo od 4.1. U trenutku kada je Ivanovićeva na servis Slovakinje vodila sa 40:0 i bila na korak od prednosti od 5:1,

Hantuhova je napravila preokret i započela povratak u set, smanjivši na 4:2. Slovakinja je na talasu prethodno osvojenog gema napala servis Ivanovićeve,. koja je napravila tri duple greške i pretrpela brejk (4:3), izgubivši i naredni na servis Hantuhove (4.4).

Ivanović je potom povela na svoj servis (5:4), da bi se u desetom gemu rasplamsala borba za svaki poen.

Hantuhova je grčevito branila svoj servis od Ivanović, koja je imala dve set lopte, ali na kraju nije uspela da ih iskoristi (5:5) Naša teniserka je s teškom mukom

dobila naredni gem (6:5), da bi Hantuhova svojim servisom uvela set u taj brejk koji je Ivanović dobila forsirajući bekhend protivnice - 7:2. U narednom setu Ivanović je konstantno vršila pristisak na servis Hantuhove - u prvom, trećem i petom gemu, ali je Slovakinja uspevala da se odbrani, da bi u osmom gemu

došla do brejka, kojeg je "overila" svojim servisom i izjednačila u setovima.

Početak trećeg seta pripao je srpskoj teniserki (1:0), ali je tada zbog kise meč prekinut na nekih 40-ak minuta.

Po povratku na teren, bilo je očigledno da je pauza više prijala Hantuhovoj, koja je u petom gemu iskoristila brejk šansu, a zatim dominirala do kraja meča.

Hantuhova će se u finalu sastati sa pobednicom drugog polufinalnog duela koji se igra između Kineskinje Šuaj Peng i Nemice Sabine LIsicki.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.