Zatvoreno Svetsko prvenstvo sa 92 utakmice je spas za Premijer ligu

Izvor: RTS, 30.Mar.2020, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoreno "Svetsko prvenstvo" sa 92 utakmice je spas za Premijer ligu

Čelnici Premijer lige možda su pronašli način da završe sezonu koja je ugrožena zbog pandemije koronavirusom. Prema pisanjima "Independenta" vodeći ljudi engleskog fudbala osmislili su turnir koji bi mogao da bude rešenje za trenutnu situaciju.
Najjače fudbalsko takmičenje na Ostrvu prekinuto je devet utakmica pre kraja i pitanje je da li će se nastaviti.

Fudbalska asocijacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (FA) i dalje je najbliža tome da se, kada prođe pandemija, utakmice igraju vikendom iza zatvorenih vrata, ali se sada pojavila nova solucija.
Independent piše da se razmatra mogućnost zatvorenih kampova, od kojih bi jedan bio "televizijski mega događaj".
Britanski list navodi da bi se napravio zatvoreni turnir nalik na Svetsko prvenstvo koje bi najveće televizije prenosile uživo. Bile bi odigrane preostale 92 utakmice, svakoga dana tokom letnjih meseci.
Ovakav predlog naišao je na odobravanje i Parlamenta jer bi se građani posvetili nacionalnom sportu i tokom izolacije zbog epidemije.
Kako bi se sve odvijalo neometano, timovi i klupske delegacije morale bi da budu u hotelima, odvojeni od porodica, baš kao tokom međunarodnih takmičenja – u potpunom karantinu. Cilj je smanjiti rizik od zaraze jer bi samo jedan slučaj mogao da poremeti čitav plan.
Zbog toga je ideja da se dueli igraju u junu i julu, kada bude rigorozniji sistem testiranja i kada pandemijska krivulja bude malo splasla.
Ipak, postoje mnogi logistički problemi – ne samo da bi igrači morali da budu izolovani u hotelima, već sudije, kamermani i sve medijske ekipe koje realizuju prenose. Takođe, prisustvo medicinskih ekipa bi bilo obavezno na "događaju koji nije od prioritetne važnosti", a posebne poteškoće dogodile bi se u slučaju odlaska u bolnicu.
"Gde će igrač da ode ako pokida prednje ukrštene ligamente ili polomi nogu posle iznošenja sa terena? Bolnice će imati mnogo veće brige. Premijer liga bi gotovo sigurno morala da blokira neku privatnu bolnicu", prenosi Independent izjavu jednog od izvora.
Kulturni i sportski događaji, kao što je Premijer lige, igraju važnu ulogu u vraćanju života u normalu u Engleskoj, pišu mediji, a predstavljaju i psihološki podstrek celoj naciji.
Postoji i takmičarski deo priče jer bi se time pokrenula i ekonomija, posebno zbog iznosa TV prava koji bi, bio industrijski pokretač u sferama od marketinga do kockanja.
U tekstu se navodi i da su igrači sve više za opciju da sezona bude završena bilo kako, ako može bez prisustva publike.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.