Vuković ne veruje u čuda

Izvor: Mondo, 20.Jan.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuković ne veruje u čuda

"Teško je očekivati da možemo da se podignemo posle ovakva dva poraza", ističe selektor rukometaša Srbije uoči duela sa Španijom u osmini finala Svetskog prvenstva.

Umesto u autobusu na putu za Barselonu, "orlovi" su u nedelju pre podne bistrili glavu posle poraza od Slovenije u hotelu Palafoks.

U Saragosi će ostati još najmanje dva dana. A, mogli su već da razmišljaju o polufinalu, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je prvo mesto u grupi C davalo opravdane razloge za tako nešto.

Gore od treće pozicije, na kojoj smo završili, nije moglo. Do Barse moramo preko domaćina takmičenja Španije, pa Nemačke... Čak je četvrto mesto i duel sa Hrvatima u osmini finala za mnoge u našem timu bila bolja opcija.

Posle (ne)prespavane noći Veselin Vuković se obratio novinarima. Kaže da je spavao samo četiri sata, od sedam do 11. Situacija se nije mnogo promenila u odnosu na prethodno veče, konci kao da su ispušteni.

"Teško je očekivati da možemo da se podignemo posle ovakva dva poraza. Idemo na domaćina turnira, koji je neočekivano izgubio od Hrvatske. U ovoj situaciji, Hrvati bi nam više odgovarali. Videćemo koliko su Španci ranjeni. potrebno je mnogo napora da se iz ekipe izvuče maksimum, dovoljan da se suprostavimo Španiji. Sportski moramo da odigramo rasterećeni, ali i to je veliko pitanje. Mislim da su igrači žestoko uzdrmani", počeo je selektor.

Vuković nije siguran da li njegovi momci mogu da odgovore na zahteve koji se traže protiv Španaca.

"Gledao sam Špance, nisam mogao da spavam, prolazilo mi je sve kroz glavu. Moramo da imamo intenzitet koji nisam siguran da možemo da postignemo. Imali smo velike padove. Svaka rotacja nam je problematična, jer se povećava broj kombinacija u napadu. Oni imaju utvrđene izmene, uigrani su, dugo igraju zajedno. Igrali smo egal 50 minuta u Londonu, a onda im poklonili utakmicu. Videćemo koliko smo sposobni da to i uradimo.."

Atmosfera u ekipi daleko je od one koja je vladala posle startnih pobeda na Svetskom prvenstvu.

"Moram da popričam sa igračima pojedinačno. Nije mi jasno šta nam se dešava. Bilo je previše grešaka na sve strane, i sa klupe, i od igrača. Neke stvari nam se ponavljaju. Neko me sinoć pitao za tajm-aut. Protiv Poljaka smo ga uzeli da prelomimo utakmicu, pa smo ih vratili. Juče nam je igrala i minimalna pobeda, pa smo hteli da odigramo brzi centar, a neko je šutnuo bez šanse. Najveći udeo je bio kod 30:27, da smo morali da uzmemo tajm-aut tada, da pokušamo da smirimo utakmicu. Stajala mi je slika u glavi od Poljske, gde smo u jednoj takvoj situaciji primili dva, tri gola. O tome moramo da pričamo. Nemamo nikoga ko bi preuzeo u svoje ruke i priveo meč kraju. To je problem i videćemo u budućnosti na tome da radimo..." , objašnjava Vuković.

I Poljska i Slovenija iznenadili su "orlove" odbranom "5+1". Vuković nije imao rešenje za "flastera".

"Doveli smo sa devet novih igrača. Mnoge stvari nismo spremili, iznenadio nas je 'flaster'. U mojoj filozofiji je da je lakše igrati pet na pet, ali izgleda da to nije tako...".

Suditi po izjavi Vukovića, Srbija još nije spremna da igra po modelu najboljih reprezentacija.

"Ispali smo naivni, naivni, naivni! Kad završimo par napada u deset sekundi za to ja nemam racionalno objašnjenje. Do rezultata u Beogradu smo došli svesni ko smo i šta smo i jesmo igrali teretni rukomet. Sad smo igrali kao reprezentacije koje pretenduju na medalje, videćemo gde smo sutra, ali definitivno nismo spremni za to", zaključio je Veselin Vuković.

(Izveštač MONDA iz Saragose Vladimir Sukdolak, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.