Vuković: Pobeda nad Poljskom donosi prva dva mesta

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2013, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuković: Pobeda nad Poljskom donosi prva dva mesta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas u Saragosi da je "ideja da se pobedi Poljska" i da se na taj način osigura jedno od prva dva mesta u Grupi C, što donosi lakšeg protivnika u osmini finala Svetskog prvenstva.

Važan meč sa Poljskom - Veselin Vuković

 

Srbija sutra u 20.15 igra sa Poljskom meč četvrtog kola takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Španiji. U prethodnim mečevima savladala je Južnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Koreju, Belorusiju i Saudijsku Arabiju.

 

"Pobeda u meču sa Poljskom nama donosi sigurno drugo mesto u grupi. U slučaju poraza imamo opcije da budemo i prvi i drugi i treći, tako da bi to drastično menjalo stvari. Zavisi šta će se događati u drugim grupama. Naša ideja je da uđemo najjače moguće u tu utakmicu i da pobedimo", rekao je Vuković agenciji Beta.

 

Prema njegovim rečima, u slučaju pobede, ekipa bi čekala poslednji takmičarski dan u grupnoj fazi i meč sa Slovenijom i mogla bi da vidi šta je najbolje za osminu finala.

 

"Utakmica između Poljske i Slovenije je pokazala da Poljaci mnogo vremena igraju sa jednom postavom i da im je završnica meča vrlo kritično. To se videlo i u utakmici sa Belorusijom, kada su mogli da izgube. U drugo poluvreme ušli sa tri gola prednosti, a već u 10 minutu Slovenija je preokrenula rezultat", kaže Vuković.

 

Selektor Srbije je istakao da će upravo ta završnica biti nešto na čemu će njegov tim bazirati svoju igru.

 

"Držaćemo visok ritam utakmice i pokušaćemo sveđiji dočekamo završnicu. Teško je očekivati da će se ta utakmica prelomiti u 15 ili 20 minutu", rekao je Vuković.

 

On je dodao da je optimista i uoči ove utakmice i da ekipa svaku utakmicu želi da pobedi, a da li je moguće "ne zavisi sve od nas".

 

Svetsko prvenstvo igra se od 11. do 27. januara u Španiji.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.