Veslanje: Stojić i Marjanović osvojili bronzu u Portugalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2010, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veslanje: Stojić i Marjanović osvojili bronzu u Portugalu

BEOGRAD -

Veslači Srbije Nikola Stojić i Marko Marjanović u trci dvojaca bez kormilara osvojili su danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Portugalu.

Oni su stazu prešli za šest minuta, 36 sekundi i 85 stotinki. Zlatna medalja pripala je Grcima, a srebrna Italijanima.

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić istakao je da je "primarni cilj bio da se dve posade plasiraju u finale".

"Imali su šanse da u finišu prestignu Italijane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali i bronza je ogroman uspeh. Očekuje nas još učešće na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu", rekao je Ilić.

Veslač Srbije Nikola Stojić naglasio je da je trka bila teška, naročito u finišu.

"Čestitam Grcima. Pokazali su da su u sjajnoj formi i da su nedodirljivi u Evropi, ali samo trenutno. Uveren sam da smo bolji od Italijana. Biće još takmičenja naredne godine da to i dokažem", rekao je Stojić.

Predsednik Veslačkog saveza Srbije Danko Đunić čestitao je veslačima.

"Oni su uradili ono što su morali - da osvoje medalju. Nikola Stojić je sa Marjanovićem potvrdio svetsku klasu", rekao je Đunić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.