VELIKI PROBLEMI U KATARU PRED MUNDIJAL: FIFA preti domaćinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2022, 17:20

VELIKI PROBLEMI U KATARU PRED MUNDIJAL: FIFA preti domaćinu

Problem su gej parovi.

Svetska fudbalska asocijacija (FIFA), zapretila je da će otkazati ugovore hotelima u Kataru za ovogodišnje Svetsko prvenstvo koji diskriminišu gej osobe. Nakon istrage se došlo do informacija da su određeni hoteli odbili da prihvate rezervacije istopolnih parova.

Danski i švedski mediji su sproveli istraživanje u kojem se saznalo da su određeni hoteli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tražili od posetilaca da se ponašaju na određeni način tokom boravka, insistirajući na tome da se ne "oblače gej".

Kako navode, tri hotela su odbila da prihvate rezervaciju od gej parova, dok je jedan dao obrazloženje kako je to protiv politike hotela. Još 20 hotela je zatražilo od parova da promene svoje ponašanje tokom boravka.

FIFA je obavila razgovore sa katarskim organizacijama nakon istrage. U njenom saopštenju stoji da će još jednom upoznati pomenute hotele sa zahtevima u vezi sa dočekivanjem gostiju na nediskriminatorski način. Dodaju da će sa onima koji ne budu ispunili uslove biti raskinuti ugovori.

Najveći problem organizovanja Svetskog prvenstva u Kataru je taj što je u ovoj zemlji homoseksualizam nezakonit i može da dovede do zatvorske kazne. Na ovu temu se oglasio i Đani Infantino, koji je istakao da su svi dobrodošli u zemlju domaćina.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.