UI: Arsovićeva osma u Šenženu

Izvor: B92, 19.Avg.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UI: Arsovićeva osma u Šenženu

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović zauzela je osmo mesto u gađanju MK puškom 60 metaka ležeći na Univerzijadi u Šenženu sa 590 krugova.

U eliminacijama Arsovićeva je imala 584 kruga i kao 16. u svoj grupi, odakle se plasiralo 17 učesnica, prošla u kvalifikacije.

U prvoj eliminacionoj grupi, Kineskinja Čengji Vang izjednačila je svetski rekord osnovnog dela od 597 krugova koji je još 1998. na Svetskom prvenstvu u Barseloni postavila Marija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bobkova iz Rusije.

Zlatna medalja sa 596 krugova pripala je Pajing Li iz Kine, srebrna sa 594 kruga njenoj sunarodnici Čengji Vang, a bronzana Marli Vlok iz Južne Afrike. Ekipno, slavile su Kineskinje sa 1.780 krugova, srebro je pripalo Rusija sa 1.770, a bronza Tajlandu sa 1.768 krugova.

Bio je ovo paklen dan", rekao Dragan Donević, trener Andre Arsović u Partizanu i vođa naše studentske reprezentacije, „Organizatori, iako se trude i uspevaju da sve bude u najboljem redu, nisu napravili kako treba raspored takmičenja i Andrea je gađala u istom danu eliminacije MK puškom 60 metaka ležeći, potom kvalifikacije gde se borila za medalju u istoj disciplini, a popodne i zvanični trening MK puškom trostav 3 puta 20 metaka. Objektivno, mogla je do medalje, imala je tri slabije serije po 97 krugova a sigurno je na ukupan rezultat uticala i ova luda satnica".

Eliminacije MK puškom 60 metaka ležeći uspešno je prebrodio i Milenko Sebić sa 592 kruga i bio je odličan treći u svojoj grupi. Računale su se i za ekipni plasman i zlatnu medalju osvojili su Belorusi sa 1.773 kruga, srebro Mongolija sa 1.773 kruga i bronzu Švedska sa 1.769 krugova. Srbija nema ekipe ni u jednoj disciplini.

Trećeg dana streljačkog turnira na Univerzijadi, na vatreni liniju će svi srpski studenti: Damir Mikec, osvajač srebrne medalje MK pištoljem, i Dimitrije Grgić, koji će gađati vazdušnim pištoljem. Andrea Arsović učestvuje u eliminacijama MK puškom trostav 3 puta 20 metaka, a Milenko Sebić u kvalfikacijama MK puškom 60 metaka ležeći. Dve naše dame sa pištoljima, Zorana Arunović i Bobana Veličković gađaju vazdušnim pištoljem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.