Mikecu srebro na Univerzijadi u Šenženu

Izvor: Glas javnosti, 18.Avg.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikecu srebro na Univerzijadi u Šenženu

ŠENŽEN - Član srpske univerzitetske reprezentacije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je danas prvu medalju za Srbiju, i to srebrnu, na Univerzijadi u kineskom gradu Šenženu.

Mikec je u finale discipline MK pištolj ušao kao treći, ali je posle dobrog plej ofa zauzeo drugo mesto osnovnim rezultatom 565 krugova iza strelca iz Koreje Dae Miung Lija, a ispred takmičara iz Kine Jiajie Maia.

U ekipnoj konkurenciji slavila je Kina ispred Koreje i Poljske.

Ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << druga medalja za srpsko streljaštvo na Univerzijadama. Prvu, takođe srebrnu, osvojio je Milenko Sebić u gađanju MK puškom trostav u Bangkoku u Tajlandu 2007. Mikec je u Bangkoku bio čak tri puta četvrti - MK pištoljem pojedinačno i dva puta u ekipi MK i vazdušnim pištoljem.

"Sada sam naplatio makar mali deo duga sa te Univerzijade, ali sam morao da čekam neplanirano četiri godine, jer je streljaštvo skinuto sa programa u Beogradu 2009", rekao je Damir Mikec.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UI: Srebrni Mikec

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Avg.2011

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem na Univerzijadi koja se održava u Šenženu u Kini.. . To je prva medalja koju su srpski sportisti osvojili na ovogodišnjim Univerzitetskim igrama.. Mikec je u finale ušao kao treći,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Mikec osvojio prvu medalju u Šenženu

Izvor: Politika, 18.Avg.2011

Naš strelac osvojio srebro MK pištoljem na 28. univerzijadi. – Bekrić državnim rekordom izborio finale na 400 m prepone..Prvi trofej za Srbiju na 26. letnjim univerzitetskim igrama u Šenženu osvojio je strelac Damir Mikec u gađanju malokalibarskim pištoljem, a sjajan državni rekord na 400...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.