U kragujevačkom „Čika Mati“ obeležili istorijski uspeh Milutina Stefanovića

Izvor: KGsport.info, 21.Jun.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U kragujevačkom „Čika Mati“ obeležili istorijski uspeh Milutina Stefanovića

Jedan od najboljih srpskih strelaca današnjice, Milutin Stefanović, nedavno je na Svetskom prvenstvu u Gabali osvojio zlatnu medalju u gađanju vazdušnom puškom, uz svetski rekord finala (250,9). To je bio povod da Milutinov klub i jedan od najstarijih srpskih sportskih kolektiva, „Čika Mata“ iz Kragujevca, organizuje prigodnu svečanost kako bi obeležio ovaj istorijski uspeh svog strelca.
Prilikom uvodnog pozdravljanja prisutnih, Stefanović je istakao da najveću zahvalnost >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << za uspehe na takmičenjima duguje članovima svoje porodice, koji mu pružaju bezrezervnu podršku.
– Svetski rekord u Gabali je kruna moje dosadašnje karijere, ali nadam se da je ovo još samo jedan korak napred ka većim uspesima. – rekao je Stefanović, kome je prilikom obraćanja društvo pravila ćerka Vida.
Milutin Stefanović sa Andreom Arsović i ćerkom Vidom
Pored zlata u gađanju vazdušnom puškom, Stefanović je u Gabali osvojio i srebro u miksu sa Andreom Arsović, koja je takođe prisustvovala ovoj svečanosti.
– Lepa priča o miksu u kome smo Milutin i ja počela je ovde, na treninzima u Kragujevcu, gde često dolazim na pripreme, a „Čika Mata“ mi je odličan domaćin. Tri puta za redom osvojili smo evropsko zlato, možemo da se pohvalimo da smo poslednji nezvančni i prvi zvanični evropski prvaci u ovoj disciplini, a titulu smo odbranili i ove godine. Idemo dalje, sledeći cilj je jasan – poručila je Arsovićeva.
Na njene reči nadovezao se i Stefanović, koji je istakao da su njih dvoje prvi srpski miks koji je osvojio zlatnu evropsku medalju, a potom i odličje na Svetskom kupu.
– Izuzetno sam ponosan na rezultat koji sam ostvario sa Andreom. Sjajno smo se uklopili i verujem da ćemo nastaviti putem kojim smo krenuli. Miks je do sada bio zvanična disciplina samo na evropskim prvenstvima, a od sledeće sezone će to biti i na svim svetskim takmičenjima, pa ćemo dati sve od sebe da dođemo i do svetskog zlata. – dodao je Stefanović.
Milan Armuš, predsednik SK „Čika Mata“, napomenuo je da je Stefanović treći svetski rekorder u istoriji kluba. Sve je krenulo još pre 26 godina kada je Stevan Pletikosić u finalu Svetskog kupa 1991. godine pogodio apsolutnih 600 krugova MK puškom iz ležećeg stava. Na to se nadovezao i paraolimpijac Dragan Ristić, koji se u gađanju vazdušnom puškom takođe upisao među svetske rekordere, da bi na kraju „krug“ svetskih rekordera zatvorio Milutin Stefanović.
–Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na naše strelce. Rezultati pokazuju da se dobro radi u našem klubu, kome gradska uprava pruža veliku podršku – kazao je Armuš.
Nikola Urošević, Andrea Arsović, Milutin Stefanović i Milan Armuš
Ovu svečanost svojim prisustvo uveličali su i predstavnici streljaštva iz drugih gradova Srbije, kao i pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za unapređenje i razvoj sporta Nikola Urošević.
– Rezultati strelaca „Čika Mate“ pokazuju da se ulaganje u prave vrednosti isplati. Uz pomoć grada „Čika Mata“ je pre nekoliko godina dobio prvo zatvoreno 50-metarsko strelište u Srbiji, a prošle godine uložili smo sredstva u nabavku elektronskih meta. Milutin Stefanović i njegove klupske kolege opravdavaju ukazano poverenje. – rekao je ovom prilikom Urošević.
Izvor i foto: Streljački Savez Srbije

Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.