U Kataru ipak neće biti 48 selekcija?

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2019, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kataru ipak neće biti 48 selekcija?

Svetska fudbalska federacija je odustala od namere da na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine učestvuje 48 nacionalnih timova.

Ta informacija je objavljena na zvaničnom sajtu FIFA.

Kako je navedeno, FIFA je donela zaključak da nema dovoljno vremena da se zemlja domaćin pripremi za veći broj učesnika, pa će na tom Mundijalu igrati ipak 32 ekipe.

Podsetimo, FIFA je u januaru ove godine donela odluku da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mundijal 2026. godine bude takmičenje od 48 ekipa, a potom je objavljena i inicijativa predsednika FIFA Đanija Infantina da se to uvede i u turnir koji će biti održan četiri godine ranije.

FIFA je navela da je morala da odustane od takve ideje.

Ipak, takmičenje u Kataru će biti jedinstveno jer će se igrati usred fudbalske sezone – u novembru i decembru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.