Triler na Vembliju, pobeda Španije

Izvor: Mondo, 08.Sep.2018, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Triler na Vembliju, pobeda Španije

Španija kao gost pobedila Englesku u derbiju grupe 4 elitne Lige nacija. Sve rešeno u prvom, drama trajala preko 100 minuta.

Markus Rašford "zapalio" prepun Vembli kada je u 11. minutu krunisao vrlo lepu akciju i asistenciju Luka Šoa pretvorio u vođstvo Engleza.

Delovalo je da će polufinalisti Svetskog prvenstva u Rusiji održati javni čas Španiji. Ali, brže o očekivanog "crvena furija" je postavila stvari na svoje i u uvodnom meču grupe 4 Lige A >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pobedila na Vembliju 2:1 (2:1).



Izvor: YouTube

Slavlje domaćina potrajalo je tek nešto duže od minuta.

Španci su već u 13. minut izveli akciju po desnoj strani, Rodrigo je video gužvu u kaznenom prostoru, ali i slobodnog Saula, usledio je pas i odlična reakcija fudbalera madridskog Atletika.

Posle nešto više od pola sata, Španija je vodila. Ovaj put mreža se zatresla posle prekida sa leve strane. Tijago Alkantara je izveo slobodan udarac, domaćin je potpuno zaboravio na Rodriga, koji je pobegao na "prvu stativu", upravo tamo gde je gađao Alkantara i loptu lagano smestio pored nemoćnog Džordana Pikforda.

Španija je mogla do trećeg gola u 55. minutu. Markos Alonso je poslao sjajnu loptu koju je na ivici šesnaesterca primio Alkantara i tukao, ali je lopta prozujala iznad prečke.

SVI GOLOVI



Izvor: YouTube

Englezi gol šansu prave u 81. minutu. Ali David De Hea je uspeo da spreči Rašforda da ga i po drugi put savlada, a u istom minutu spetljao se i Hari Kejn. Golman Španije sprečio je Harija Megvajera da u desetom minutu sudijske nadoknade izjednači. Lopta je išla uz levu stativu, međutim na njenom putu presreo ju je odlični čuvar mreže.

Sudijska nadoknada trebalo je da traje devet minuta, ali se igralo još dva preko tog produžetka. Španija je takmičenje počela pobedom na vrlom terenu, a već za tri dana kod kuće čeka vicešampiona sveta Hrvatsku.

LIGA NACIJA

Liga A

Švajcarska – Island 6:0 (2:0)

/Cuber 13, Zakarija 23, Šaćiri 53, Seferović 67, Ajeti 71, Mehmedi 82/

Engleska – Španija 1:2 (1:1)

/Rašford 11 – Saul 13, Rodrigo 32/

Liga B

Severna Irska – Bosna i Hercegovina 1:2 (0:1)

/Grig 90+3 - Duljević 36, Sarić 64/

Liga C

Finska – Mađarska 1:0 (1:0)

/Puki 7/

Estonija – Grčka 0:1 (0:1)

/Fortunis 14/

Liga D

Belorusija – San Marino 5:0 (2:0)

/Staševič 4, Dragun 26, 87, Saroka 67, Kovalev 90+1/

Luksemburg – Moldavija 4:0 (1:0)

/Malget 34, Til 59, Sinani 75, Martins 83/
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Engleska poklekla na Vembliju posle 11 godina, Španija pobedila na Vembliju posle 37

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2018

U prvom kolu Lige nacija obnovljena "crvena furija" s novim selektorom Luisom Enrikeom prva je primila gol, ali je preokrenula zahvaljujući usnuloj domaćoj odbrani - 2:1...Španija nastavlja seriju bez poraza koja je sada 25 utakmica. Poslednji put je poklekla protiv Italije (2:0) u osmini finala Evrospkog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Englezi besni posle poraza: Sudija je za**** stvar, svi su videli gol

Izvor: B92, 09.Sep.2018, 17:48

Napadač Engleske Hari Kejn smatra da je sudija teško pogrešio na štetu "Tri lava" u korist "Furije" u meču dve selekcije u Ligi nacija.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.