Enrikeova Furija okrenula Engleze, horor povreda Šoa

Izvor: N1 televizija, 08.Sep.2018, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enrikeova Furija okrenula Engleze, horor povreda Šoa

Fudbaleri Španije pobedili su Englesku na Vembliju u prvom kolu grupe 4, divizije 1, posle preokreta rezultatom 2:1. Meč u Londonu obeležila je i užasna povreda levog beka Engleza Luka Šoa.

Šo je u 47. minutu posle duela sa Danijem Karvahalom udario glavom o travnjak i ostao bez svesti, pa mu je pomoć ukazivana nekoliko minuta. Levi bek je do tada pružio sjajnu partiju i asistirao kod vodećeg kola Markusa Rašforda. Koliko je povreda ozbiljna znaće se posle detaljnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pregleda.

Pre početka utakmice, Hariju Kejnu je selektor Geret Sautgejt uručio „zlatnu kopačku“, kao nagradu za najboljeg strelca na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a kada je duel počeo, domaćinu je bilo dovoljno svega 11 minuta da dođe do prednosti. Nakon saradnje dvojice igrača Mančester junajteda, Markus Rašford je dodavanje Luka Šoa sproveo iza leđa Davida de Hee.

Radost Engleza je trajala kratko, pošto su Španci uzvratili svega dva minuta kasnije, kada je Saul iskoristio asistenciju Rodriga i poravnao na 1:1. U 32. minutu viđen je preokret i konačan rezultat - Rodrigo je utrčao na prvu stativu i centaršut Tijaga iz prekida pretvorio u pogodak.

Do kraja utakmice, Englezi su mogli da izbegnu poraz. Najbolju šansu za to imao je Rašford sredinom drugog poluvremena, ali je njegov udarac iz izgledne pozicije zaustavio De Hea.

Zanimljivo, bio je to prvi poraz Engleza na takmičarskim mečevima na Vembliju od 2007. godine. Sa druge strane, novi selektor Španije Luis Enrike debitovao je pobedom na klupi.

Španci u utorak dočekuju selekciju Hrvatske, dok će Engleska u istom terminu odigrati prijateljski susret sa reprezentacijom Švajcarske.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.