TRIKOLORI UZELI BRONZU: Francuzi preokretom savladali Kengure! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Sep.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRIKOLORI UZELI BRONZU: Francuzi preokretom savladali ''Kengure''! (VIDEO)

Dramatična završnica u borbi za treće mesto.

Reprezentacije Francuske i Australije odigrali su utakmicu za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kini. Trikolori su izašli kao pobednici i osvojili bronzanu medalju 67:59 (11:16, 10:14, 21:16, 25:13).

Ove dve ekipe već su se jednom sastale na prvenstvu, u grupnoj fazi. Tada je Australija bila bolja sa 100:98, čime je u poslala Francuze na Amerikance >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u četvrtfinalu.

Prethodno su pretrpeli poraze od Španije, odnosno Argentine. "Crvena furija" je u triler završnici savladala Australiju posle dva produžetka i velike borbe.

Francuska je sa druge strane odigrala izuzetno loše protiv Argentine i pretrpela zaslužen i ubedljiv poraz.

Početak utakmice pripao je ''Kengurima'', u prvoj četvrtini imali su plus osam razlike, da bi se na kraju prvog perioda otišlo rezultatom 16:11. U istom ritmu se ušlo u drugi period, Australijanci su održavali prednost, išli su do maksimalnih plus devet, 21:30.

Nakon odmora reprezentacija Australije je sjajnom igrom povećavala prednost i išli su do činilo se nedostižnih plus 15, međutim ''Trikolori'' su serijom 8:0 se vratili u utakmicu, i pred odlučujući period rezultat je glasio 46:42 za Australijance.

Half-time at the #FIBAWC third place game: 🇫🇷 @FRABasketball 21-30 @BasketballAus 🇦🇺. #WorldGotGame #FRAAUS

🎥 https://t.co/U6RPjx3FuZ pic.twitter.com/2SXCy1KBdi

— Basketball World Cup (@FIBAWC) September 15, 2019

Na samom startu poslednje četvrtine Francuzi su poveli prvi put na utakmici (47:46), igrao se egal do samog kraja. Trenutak kada je Mils samom sebi driblao u nogu i izgubio loptu pri rezultatu 60:56 za Trikolore prema svemu sudeći je odredio pobednika ove utakmice. Do kraja su Francuzi rutinski zadržali prednost 67:59.

Nando De Kolo je bio najbolji pojedinac u Francuskoj reprezentaciji sa 19 poena, pratio ga je Furnije sa 16 poena. Kod poražene selekcije Australije istakao se Ingls sa 17 i Mils sa 15 poena.

Mislu je falio jedan poen da prestigne Bogdana Bogdanovića po ukupnom broju poena.

Ovo je druga bronzana medalja za Francusku reprezentaciju u istoriji svetskih prvenstava, nakon što su 2014. godine bili treći u Španiji. ''Kenguri'' ostaju bez medalje na veliki prvenstvima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mundobasket - Pala hrabra Australija, nestvarni Albisi pogurao Francuze do bronze!

Izvor: Sportske.net, 15.Sep.2019

"Trikolori" stigli do medalje u poslednjoj četvrtini vrlo tvrde utakmice i tako se osvetili za poraz u grupnoj fazi...Košarkaši Francuske osvojili su treće mesto na Mundobasketu u Kini pošto su u Pekingu savladali Australiju rezultatom 67:59...Od samog početka meča Australija je nametnula svoj...

Nastavak na Sportske.net...

Furnije: Došli smo po zlato, a ne da pobedimo SAD

Izvor: B92, 15.Sep.2019

Peking -- Bek Francuske Evan Furnije nije se utešio osvajanjem bronzane medalje u Kini..."Trikolori" su preokrenuli 15 poena zaostatka protiv Australija u borbi za treće mesto na Svetskom prvenstvu..."Iskreno, ne zanima me ništa. Došli smo da osvojimo zlato, a ne bronzu ili da pobedio SAD", rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.