TITULA PRVAKA SVETA OSTAJE U EVROPI: Belgija u polufinalu, Brazil ide kući

Izvor: Večernje novosti, 06.Jul.2018, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TITULA PRVAKA SVETA OSTAJE U EVROPI: Belgija u polufinalu, Brazil ide kući

Fudbalska reprezentacija Belgije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je večeras u Kazanju sa 2:1 pobedila Brazil Fudbalska reprezentacija Belgije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je večeras u Kazanju sa 2:1 pobedila Brazil.Belgija je povela autogolom Fernandinja u 13. minutu, da bi na 2:0 povisio Kevin De Brujne u 31. Konačan rezultat postavio je Renato Augusto >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u 76.Ekipa Roberta Martinesa će u polufinalu 10. jula igrati protiv Francuske koja je sa 2:0 ranije danas pobedila Urugvaj.Pročitajte još: KAO DA SU DONELI "BOGINjU": Kolumbijci u domovini dočekani poput heroja po povratku iz Rusije (FOTO)Oba tima su u utakmicu koju je sudio Milorad Mažić ušli u visokom tempu, a prvu pravu priliku imao je Tijago Silva u osmom minutu kada je posle kornera pogodio stativu.Pet minuta kasnije Belgija povela sa 1:0 posle kornera s desne strane koji je izveo Eden Azar, a na prvoj stativi je loptu zakačio Vensan Kompani, da bi ona potom u ruku pogodila Fernandinja i prevarila Alisona.Belgija je nastavila u istom ritmu, kontrolisala je situaciju na terenu, a posle jednog kontranapada Romelu Lukaku je proigrao De Brujnea, koji je snažnim udarcem s oko 18 metara povisio na 2:0.U drugom poluvremenu Brazil je imao potpunu inicijativu, Belgija je uglavnom čekala priliku iz kontranapada. Ekipa selektora Titea je u 76. minutu smanjila zaostatak, a strelac je nakon centaršuta Filipea Kutinja s levog boka bio Renato Augusto.Pročitajte još: "KOCKASTI" OPET PROZIVAJU SRBE: Ministarstvo odbrane Hrvatske priziva "nogometnu oluju" (VIDEO)Brazil je posle toga imao još tri dobre prilike, preko Augusta i Kutinja, kao i Nejmara, ali je dvaput završila pored gola, dok se u sudijskoj nadoknadi vremena istakao Tibo Kurtoa odličnom paradom.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Šta ću biti kad porastem? Prvak sveta!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2018

Fudbalska reprezentacija Belgije iznenađujućom pobedom nad Brazilom plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva i izjednačila istorijski uspeh one generacije iz 1986. kada je Mundijal igran u Meksiku. Eden Azar, Kevin de Brujne, Romelu Lukaku, Tibo Kurtoa i drugovi tako su dokazali da zaista jesu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.