Svečano otvoreno Svetsko amatersko prvenstvo u MMA u Beogradu

Izvor: B92, 12.Feb.2023, 01:07

Svečano otvoreno Svetsko amatersko prvenstvo u MMA u Beogradu

Svetsko amatersko prvenstvo u MMA, na kojem će se boriti 550 takmičara iz 62 države, svečano je otvoreno u beogradskoj Štark areni.

Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić pozdravio je prisutne u "Štark areni" i rekao da su pre 10 godina postojala samo klupska takmičenja, ali da su sve vreme sanjali veliki snove koji su sada postali java.

"Ulazimo u istoriju kao prva država u Evropi u kojoj se održava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetsko prvenstvo. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci, kao i ministarstvu sporta Srbije. Takmičarima želim sreću, vrhunske borbe i da najbolji pobedi", izjavio je Luka Nikolić.

Ceremoni otvaranja prisustvovao je i ministar sporta Zoran Gajić koji je svima poželeo dobrodošlicu sa jasnom porukom: "Neka bolji pobedi", a obratio se i predsednik Svetske federacije "BRAVE" Kerit Braun.

Srbiju će na turniru predstavljati 13 reprezentativaca. U juniorskoj konkurenciji Anastasija Rajković, Milica Glišica, Danilo Ristić, Miloš Ralević, Ognjen Mićović i Ivan Panić, a za seniorski Martin Miletić, Voja Simičić, Milan Stojiljković, Veljko Aleksić, Dževad Baltić, Stefan Savić i Nikolija Milošević.

Prve borbe počinju sutra od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak 16. februar, dok će finala u seniorskoj konkurenciji biti održana 17. februara.

Borilački spektakli u Štark areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA, pošto će se u subotu od 19 časova održati profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina. ”BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.