Sve siromašniji Mundobasket: Bez Jokića, Sabonisa, Vembanjame, Adetokumba?

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 18:24

Sve siromašniji Mundobasket: Bez Jokića, Sabonisa, Vembanjame, Adetokumba?

Lista velikih igrača koji su iz raznih razloga sprečeni da se odazovu selektorima svojih reprezentacija za Svetsko prvenstvo sve je duža.

Bez dileme, Nikola Jokić je i najveće ime koje se neće naći za mesec dana među gračima koji će se boriti u Japanu, Indoneziji i Filipinima za visok plasman na Mundobsketu.

Pod uslovom da se informacija o njegovom neigranju za nacionalni tim potvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao istinita.

Za Srbiju, kako stvari stoje, osim Jokića, neće igrati ni Micić, Kalinić, Pokuševski, postoje najave da Pešić neće moći da računa na još neke važne igrače, i deluje da će upravo naš tim biti najviše pogođen, gotovo desetkovan, naspram svih ostalih.

Nedostajaće i drugima poneko ime, ali nijedan tim neće toliko kao Srbija biti lišen takve koncentracije kvaliteta u igračima koji su ih odjavili.

Grci, na primer, još uvek čekaju odluku Janisa Adetokumba koji je obavio lakši operativni zahvat nedavno, a iako se našao na Itudisovom spisku, njegovo učešće na Svetskom prvenstvu je i dalje pod znakom pitanja.

Ako odustane, biće to treći važan šraf - svakako najvažniji - bez koga će morati Grci, jer su već ostali bez dva jaka aduta - Tajlera Dorsija i Nika Kalatesa.

Itudis će, pak, moći da računa na drugog naturalizovanog Amerikanca, plejmejekra Olimpijakosa Tomasa Volkapa.

Na svetsko košarkaškoj smotri navijači će biti uskraćeni i za učešće prvog pika sa minulog drafta i jedne od najvećih senzacija ove igre u psoeldnej vreme - Viktora Vembanjame. Francuzi na njega neće moći da računaju iz prostog razloga što će Vembanjama ovog leta biti maksimalno psovećen radu na sebi u klubu koji ga je draftovao i ima velika očekivanja od njega - San Antonija.

Na Mundobasketu nećemo gledati ni Domantasa Sabonisa iza koga je izvanredna sezona u dresu Sakramento Kingsa.

Litvanac je u međuvremenu imao operaciju tako da nije ni u stanju da odovori obavezama koje nameće igranje u reprezentaciji.

Kanađani, iako su sastavili izuzetno jak sastav za svetsko prvenstvo, igraće bez jednog od najvažnijih igrača poslednjih godina, Endrua Viginsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.