Švajcarska neće biti domaćin SP u hokeju naredne godine

Izvor: Sportske.net, 01.Maj.2020, 23:49

Švajcarska neće biti domaćin SP u hokeju naredne godine

Švajcarska federacija hokeja na ledu saopštila je danas da neće 2021. godine organizovati Svetsko prvenstvo, nakon što je ovogodišnji šampionat, čiji je trebalo da bude domaćin, otkazan zbog pandemije korona virusa.

Svetsko prvenstvo trebalo je da počne sledeće nedelje u Cirihu i Lozani, ali je otkazano u martu zbog pandemije.

Čelnici švajcarskog hokeja razgovarali su sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << rukovodstvom Medjunarodne federacije hokeja na ledu i surganizatorima Svetskog prvenstva 2021. godine Belorusijom i Letonijom o tome da Švajcarska bude domaćin tog takmičenja, ali se to ipak neće dogoditi.

Švajcarski savez saopštio je da je finansijski rizik preveliki i da nema garancija da će pandemija korona virusa dozvoliti da se održi Svetsko prvenstvo u maju 2021. godine.

Švajcarska želi da bude domaćin u narednim godinama, ali su već odredjeni organizatori Svetskog prvenstva do 2025. godine.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

U STRAHU SU VELIKE OČI: Švajcarci OTKAZALI Svetsko prvenstvo 2021. zbog KORONE

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2020, 09:28

Ne žele da rizikuju...Švajcarska federacija hokeja na ledu saopštila je da neće 2021. godine organizovati Svetsko prvenstvo. Oni su trebali da budu domaćini ove godine, ali on je otkazan zbog pandemije korona virusa...Svetsko prvenstvo trebalo je da počne sledeće nedelje u Cirihu i Lozani, ali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.