Šta posle poraza od Nemaca, koliko je sada težak put do Svetskog prvenstva?

Izvor: Sportske.net, 02.Jul.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta posle poraza od Nemaca, koliko je sada težak put do Svetskog prvenstva?

Završetak takmičenja u prvoj fazi kvalifikacija, označio je i formiranje novih grupa za drugu fazu, ali u koju se prenose bodovi iz dosadašnjeg takmičenja.

Nadali smo se ubedljivoj pobedi nad Nemcima večeras, kako bi Srbija sa prvog mesta u Grupi G otišla u drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali umesto toga, naš nacionalni tim je upao u neočekivane probleme.

Ne samo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nismo Nemce uspeli da dobijemo sa više od pet poena razlike, iako smo imali ''plus šest'' na ulasku u finiš meča (81:75), dozvolili smo rivalu da do kraja napravi seriju 13:0 i da nas još jednom dobije u aktuelnim kvalifikacijama.

Naravno, narednih dana uslediće analiza ovog poraza, ali nas sada najviše zanima kako izgleda nastavak puta ka Kini, gde će se 2019. održati Svetsko prvenstvo.

U drugu fazu kvalifikacija plasiraće se ukupno 24 reprezentacije, po tri prvoplasirane iz svake od osam grupa.

Sistem takmičenja je takav da sada po tri prvoplasirane iz grupa A i B formiraju novu Grupu I, iz C i D formira se Grupa J, iz E i F formira se Grupa K, a iz G i H formira se Grupa L.

Ovo poslednje odnosi se na našu reprezentaciju.

Dakle, iz Grupe G u novu Grupu L idu Nemačka (6-0), Srbija (4-2) i Gruzija (2-4), a iz Grupe H to će biti Grčka (6-0), Izrael (3-3) i Estonija (2-4).

Kvalifikacije će se nastaviti več 13. septembra, a do kraja su predviđena još dva ''prozora'', i to u novembru, kao i u februaru 2019, kada ćemo saznati kojih 12 evropskih selekcija ide na Svetsko prvenstvo.

Naši rivali će, po dvokružnom sistemu, do kraja biti Grčka, Estonija i Izrael. Tri prvoplasirane iz svake od novoformiranih grupa obezbediće plasman na Svetsko prvenstvo.

Dakle, Nemci i Grci nam sada na tabeli značajno beže, trenutno su najbliži plasmanu, a ozbiljna pretnja za treće mesto biće nimalo naivna selekcija Izraela.

Naravno, sve bi izgledalo mnogo lakše kada bi selektor Đorđević mogao da računa na najbolje igrače. Slične probleme, doduše, imaju i ostali, videćemo ko će na najbolji način uspeti da ih prevaziđe do kraja kvalifikacija.

Tabela Grupe L





Nemačka 6-0 --- 12 bodova



Grčka 6-0 ------- 12 bodova

Srbija 4-2 ------- 10 bodova

Izrael 3-3 -------    9 bodova

Gruzija 2-4 -----    8 bodova

Estonija 2-4 ----    8 bodova

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Đorđević: Nadam da će neki konačno prihvatiti naš poziv

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2018

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević posle novog poraza od Nemaca u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo rekao je da su igrači u finišu meča pravili neobjašnjive greške, ali je “prozvao“ i one koje se nisu odazvali pozivu nacionalnog tima. “Bio sam zadovoljan kako smo igrali...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.