Srpski veslači počinju pripreme u ponedeljak

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Okt.2012, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski veslači počinju pripreme u ponedeljak

Selektor reprezentacije Srbije, Nebojša Ilić, sa saradnicima će u ponedeljak izvršiti prozivku reprezentativaca i označiti početak priprema za narednu sezonu u kojoj našu seniorsku selekciju očekuju brojni međunarodni izazovi.
Kako je objavio nacionalni veslački savez, u kalendaru za 2013. su pored tri svetska kupa u Sidneju (Australija), Itonu (Velika Britanija) i Lucernu (Švajcarska) i Evropsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u Sevilji (Španija), Svetsko prvenstvo za mlađe seniore u Lincu (Austrija), kao i planetarni šampionat u Čungjuu (Južna Koreja).
Srpski veslači su u minuloj olimpijskoj sezoni, kada su seniori u pitanju, osvojili četiri evropske medalje i jednu svetsku, i to zlatnu, u konkurenciji mlađih seniora.
Zvanično pripreme počinjemo u ponedeljak. Na okupu će se naći svi reprezentativci izuzev Marka Marjanovića i Miloša Tomića koji će se mesec dana, odnosno tri, pripremati u Americi, i Ive Obradović koja je otputovala u SAD na završnu godinu studija i koja će tamo veslati na Berkliju – izjavio je Ilić.
On je dodao da u prireme za narednu sezonu naši veslači ulaze silno motivisani rezultatima u prethodnoj. Selektor državnog tima naglasio je da će i mlađi seniori imati pođednako dobar tretman.
Plan i program priprema neće se umnogome razlikovati u odnosu na prethodne godine. Reprezentacija će trenirati u Beogradu do decembra. Poslednji mesec u ovoj godini kao i tri naredna u 2013. pripreme će biti na Jahorini i Kotoru, nakon čega sledi povratak u naš glavni grad.
Prvi zvaničan test imaćemo 11. novembra. Nakon toga imaćemo bližu sliku i rezultati na testu će nam pomoći da razradimo plan i program priprema za period posle toga – zaključio je Ilić.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.