Srpski vaterpolisti: Respekt Hrvatskoj, ali cilj se zna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022, 21:02

Srpski vaterpolisti: Respekt Hrvatskoj, ali cilj se zna

Srpski vaterpolisti Gavril Subotić Viktor Rašović i Nemanja Vico poručili su danas da respektuju Hrvatsku, ali da veruju u pobedu u meču četvrtfinala Svetskog prvenstva.

Hrvatska je ranije danas u "razigravanju" savladala Gruziju (13:7) i obezbedila duel sa Srbijom.

"Hrvatska je opravdala ulogu favorita. Gruzija je imala dva dobra otpora Crnogorcima i Mađarima ali nije mogla bolje. Nama ostaje da se pripremimo najbolje što možemo. Hrvatska zaslužuje uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poštovanje, igraćemo maksimalno i jedni i drugi", izjavio je Gavril Subotić.

Rašović je prvo veliko zvanično takmičenje imao baš u Budimpešti 2017. na Svetskom prvenstvu, tada je u polufinalu Hrvatska bila bolja 12:11 i kasnije osvojila zlato, a Srbiji je pripala bronza.

"Radili smo na poslednja dva sparing treninga sa Mađarima na ispravljanju grešaka. U grupi smo pokazali oscilacije kojih sada ne treba da bude. Hrvatska je Hrvatska bez obzira u kojem sastavu igra. Imaju najviše ambicije, žele da ponove uspeh iz 2017, a na nama je da odigramo najbolje što možemo i prođemo dalje, jer su i naše ambicije na ovom prvenstvu pobedničke", rekao je Rašovic.

Vico ne misli da će izostanak suspendovanog Burića biti velika prednost.

"Sigurno je da Hrvatska ima igrače koji mogu da ga zamene i da će selektor Tucak pokušati da nađe pravo rešenje. Nama je najvažnije da se ponašamo kao da su kompletni, jer samo tako možemo do uspeha", istakao je Vico.

Četvrtfinale između Srbije i Hrvatske igra se u sredu od 16 sati.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.