Srpski marš preko Turske

Izvor: S media, 08.Avg.2010, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski marš preko Turske

Košarkaši Srbije odigrali su najbolju utakmicu u dosadašnjem delu priprema za Svetsko prvenstvo. Ekipa Dušana Ivkovića savladala je u poslednjem duelu na Istanbul kupu domaćina Tursku rezultatom 83:70.

Na taj način srpska reprezentacija osvojila je prvo mesto na ovom pripremnoom turniru, jer je prethodno pobedila ekipe Novog Zelanda i Irana.

Tokom čitavog meča protiv Turske naša reprezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je imala sigurnu prednost. Prvo poluvreme bilo je gotovo savršeno u napadu, jer su "orlovi" ubacili čak 49 poena, uz šut za dva 13/17 i za tri 6/9. Prvo poluvreme, koje je Srbija dobila sa 49:36 efektnom trojkom završio je Miloš Teodosić. U drugom poluvremenu se igralo malo sporije, Turci su u finišu treće četrvtine stigli na 55:58, ali ekipa Srbije nije dozvolila preokret izabranicima Bogdana Tanjevića.

Pobeda dobija na težini ako se ima u vidu da je u dvorani u Istanbulu bilo oko šest hiljada veoma bučnih Turaka. Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten Srbije Nenad Krstić, koji je u finalu, uz samo jedan promašaj iz igre, ubacio 19 poena.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.