Srbija u polufinalu, Norvežanke na kolenima!

Izvor: Vostok.rs, 19.Dec.2013, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u polufinalu, Norvežanke na kolenima!

19.12.2013. -




Srbija - Norveška 28:25 (kraj). U finalu pre finala rukometašice Srbije napravile su pravi podvig i posle divovske borbe pobedile svetskog i olimpijskog šampiona Norvešku 28:25 (15:16). U borbi za finale 20. decembra, protiv Poljske. Igrač utakmice je Dragana Cvijić koja je odigrala utakmicu života! U Areni oboren rekord - 15 923 posetioca.

Rukometašice Srbije plasirale su se u polufinale prvenstva sveta pošto su u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u četvrtfinalu, savladale selekciju Norveške sa 28:25 (15:16).

Izabranice Saše Boškovića ostvarile su pravi podvig i posle divovske borbe tokom celog meča srušile branioca titule i aktuelnog olimpijskog šampiona. Junakinje trijumfa bile su Sanja Damnjanović sa osam i Dragana Cvijić sa osam golova, kao i nesavladivi golman Katarina Tomašević.

Srbija se u borbi za finale 20. decembra, takoće u Beogradu, sastaje sa Poljskom, koja je u Novom Sadu pobedila Francusku sa 22:21 (11:8).

Srbija je napravila veliki preokret, pošto je u drugom poluvremenu gubila 21:16, a onda je napravila seriju 11:2 i povela sa 27:23 i tada joj je ostalo da poslednja tri minuta sačuva pobedu.

Utakmicu u beogradskoj Areni posmatrala su 15.923 gledaoca, što je novi rekord na svetskim prvenstvima u rukometu za žene.

Srbija je prva povela, ali je onda je Norveška preuzela kontrolu meča i brzo stekla osetniju prednost, 5:2, a nešto kasnije i 7:4. Naše rukometašice su u prvom poluvremenu promašile tri sedmerca, ali je Damnjanovićeva postigla gol u poslednjem sekundu te deonice za samo gol zaostatka 15:16.

Domaći tim je jako loše počeo drugo poluvreme, a Norvežanke su tada postigle četiri gola i došle do prednosti 20:15, odnosno 21:16 u 26. minutu.

Tada su Srpkinje "zagrizle" i počele da igraju kao u transu, da bi u 47. minutu preko Cvijićeve došle do izjednačenja 21:21. Srbija nije iskoristila sledeći napad, a onda je Katarina Tomašević odbranila sedmerac, da bi kapiten Andrea Lekić dala gol za prvo vođstvo posle početka meča, 22:21.

Publika u Areni tada je počela zdušno da bori domaći tim, a Katarina Krpež i Dragana Cvijić postigle su po gol, a posle pogotka Norvežanki, Damnjanovićeva je dala još jedan za velikih 26:22, pet minuta kraja.

Srpkinje su uspele da sačuvaju prednost i zabeleže veliku pobedu.

Izvor: rts.rs, foto: starsport    
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija se bori za finale

Izvor: Politika, 19.Dec.2013

Svetsko prvenstvo za rukometašice: Polufinale protiv Poljske u „Kombank areni” od 18 časova (RTS). – Ulaznica 300 dinara ..Rukometašice Srbije postigle su ogroman uspeh eliminacijom Norveške, ali je borba za medalju na 21. Svetskom prvenstvu tek pred njima. Danas (18 č, RTS) u „Kombank areni”...

Nastavak na Politika...

Srpkinje se bore za finale (18h)

Izvor: B92, 20.Dec.2013, 09:24

Ženska rukometna reprezentacija Srbije od 18 sati u Beogradu igra protiv Poljske za plasman u finale Svetskog prvenstva...Posle velike pobede nad Norveškom (28:25), izabranice selektora Saše Boškovića imaju imaju priliku da zabeleže novi podvig i odu korak dalje u odnosu na prošlu godinu, kada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.