Srbija se vratila iz ponora, pa pala u penal serij!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se vratila iz ponora, pa pala u penal serij!

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu poražena je od selekcije Islanda rezultatom 4:3 (2:0,1:1,2:0, 0:0 -1:0) u četvrtom kolu Svetskog prvenstva u Beogradu.

 

Islanđani su vodili rezultatom 3:0 početkom drugog perioda, kada se činilo da je sve izgubljeno, ali su se "orlovi“ zahvaljujući pre svih kapitenu Kovačeviću i njegova dva gola, vratili u igru, da bi u 47. minutu Janković doneo izjednačenje našem timu i oduševljenje na tribinama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Do kraja regularnog perioda više nije bilo pogodaka, kao ni u produžetku, a u penal seriji nešto sigurniji bili su Islanđani, pa su se veoma primakli cilju koji je uoči ovog meča imala i naša selekcija, a to je srebrna medalja. Ipak, "orlovi“ su ovim bodom gotovo sigurno obezbedili opstanak u Grupi A Divizije II, a da tako ne bude jedino

bi mogao da se pobrine Izrael koji bi u poslednjoj rundi morao da savlada Islanđane koji će se boriti za srebro, uz poraz naših hokejaša od Australije koja će se takođe boriti za medalju. Sa druge strane, i naš tim bi u slučaju povoljnih rezultata u poslednjem kolu mogao do bronzanog odličja uz obaveznu pobedu nad Australijom na zatvaranju šampionata. Meč Australija - Srbija igra se večeras od 20 časova u ledenoj hali "Pionir“. Pre tog susreta sastaju se Estonija - Belgija (13h) i Island - Izrael (16.30h). Estonija je ubedljivom pobedom nad Izraelom (16:3) već obezbedila povratak u Diviziju I, Grupa B.

Tabela

1. Estonija 12

2. Island 7

3. Australija 5

4. Belgija 5

5. SRBIJA 4

6. Izrael 3
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.