Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na SP, izbegnuti Amerikanci do polufinala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na SP, izbegnuti Amerikanci do polufinala

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u D grupi Svetskog prvenstva u Kini, sa selekcijama Italije, Filipina i Angole, odlučeno je danas na svečanoj ceremoniji žreba u kineskom gradu Šenženu.

Svetski šampionat se održava od 31. avgusta do 15. septembra u Kini. Srbija će utakmice prve faze igrati u gradu Fošan.

Reprezentacija Srbije počeće takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kini utakmicom D grupe protiv Angole 31, avgusta. Sledeći protivnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naše selekcije je tim Filipina 2. septembra, a poslednju utakmicu u prvoj fazi takmičenja Srbija igra protiv Italije 4. septembra.

Na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će se igrati u osam kineskih gradova, učestvuju 32 selekcije koje će žrebom biti podeljene u osam grupa po četiri.

Posle prve runde, po dve selekcije idu dalje i formiraju četiri nove grupe. Dakle, ukoliko prođe u drugi krug, Srbija će ući u grupu sa dva najbolja tima iz grupe C, gde se takmiče Španija, Portoriko, Iran i Tunis, sa kojima će formirati J grupu. Bodovi iz prve runde se prenose, a posle dva nova kola, po dve selekcije igraju četvrtfinale.

Slede eliminacione runde, sve do borbi za medalje koje su zakazane za 15. septembar. Svetsko prvenstvo daje sedam učesnika Olimpijskih igara – po dve najbolje selekcije iz Amerika i Evrope i po jednu iz Afrike, Azije i Okeanije.

Košarkaški savez Srbije je na žrebu u Šenženu predstavljao generalni sekretar Dejan Tomašević.

Đorđević: Mnogo poštovanja za svakog rivala

"Za nas je ovaj žreb bio samo jedna formalnost koja je završena. Svakom rivalu prilazimo sa mnogo poštovanja, ali protiv svakog protivnika idemo na pobedu. Naš plan i program se ne menja u odnosu na rezultate žreba, a naši motivi i ambicije uvek ostaju isti. Srbija na svakom takmičenju ide na medalju i to je naš osnovni cilj i na Svetskom kupu u Kini. Na nama je da se dobro pripremimo i da nastavimo da, iz godine u godinu, potvrđujemo kvalitet dobrim rezultatima", poručio je selektor Đorđević nakon žreba.

Sastavi grupa:

A grupa: Obala Slonovače, Poljska, Venecuela, Kina.

B grupa: Rusija, Argentina, Koreja, Nigerija.

C grupa: Španija, Portoriko, Iran, Tunis.

D grupa: Angola, Filipini, Italija, SRBIJA.

E grupa: Turska, Češka, SAD, Japan.

F grupa: Grčka, Novi Zeland, Brazil, Crna Gora.

G grupa: Dominikanska Republika, Francuska, Nemačka, Jordan.

H grupa: Kanada, Senegal, Litvanija, Australija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na SP

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2019

ŠENŽEN - Košarkaška reprezentacija Srbije igraće sa Italijom, Filipinima i Angolom u D grupi na Svjetskom prvenstvu u Kini, odlučeno je danas žrebom u Šenženu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.