Novosađani ponovo svetski šampioni u tekbolu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2022, 21:03

Novosađani ponovo svetski šampioni u tekbolu!

Srbija ponovo svetski tekbol šampion! Srbija je odbranila svetski šampionski tron! Po drugi put zaredom, svetsko zlato je naše!

Šampionski pehar na Svetskom tekbol prvenstvu koje je ove godine održan u Nirmbergu još jednom su, više nego zasluženo, odneli srpski takmičari Nikola Mitro i Bogdan Marojević!

Vrhunski sportski spektakl u KIA sportskoj areni počeo je u sredu 23. novembra, a takmičari su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nadmetali u muškoj i ženskoj singl, muškoj i ženskoj dubl i miks dubl kategoriji.

Atmosfera je bila fenomenalna, a pogotovo tokom današnjih spektakularnih finalnih mečeva, koji su bili više od praznika za sve ljubitelje tekbola.

Srpski šampionski tandem u muškoj dubl kategoriji nizao je danima pobedu za pobedom, da bi potom u petak u četvrtfinalu savladali Dansku sa 2:0, a onda istim rezultatom u polufinalu i ekipu Brazila.

U finalu koje je danas popodne bilo više od aktrakcije, Mitro i Marojević su se sudarili sa ekipom Mađarske, a fanovi tebola van arene su utakmicu pratili na Eurosport 2.

Sa protivničke strane stola bio je ponovo Adam Blažović koji je prošle godine sa Čabom Banjikom na Svetskom tekbol prvenstvu u mestu Gljivice u Poljskoj, bezuspešno pokušao da ih savlada u polufinalu.

Ove godine Adam Blažović je sada sa partnerom Adamom Bakom stigao do finala i pokušao je juče da od Mitra i Marojevića preuzme svetski tron.

U sjajnoj kondiciji, sa bronzom osvojenom u singl kategoriji, Blažović je juče sa Bakom pokazao zavidnu veštinu i strast prema igri, ali su naši takmičari bili nenadmašni. Prvi set su dobili sa 12:9, drugi izgubili sa 11:12, a onda je usledio i  treći, odlučujući, u kojem je napetost bila na vrhuncu i koji su završili sa 14:12

U zaista žestokoj konkurenciji ove godine, Bogdan Marojević i Maja Umićević u singl, kao i Dunja Dragičević i Anastasija Lemajić u kategoriji ženski dubl, ostali su bez konkretnijeg rezultata, ali je Nikola Mitro, sa svojom partnerkom Majom Umićević stigao i do četvrtog mesta u kategoriji miks-dubl.

Organizator prvenstva je Međunarodna tekbol federacija (FITEQ), u čijem članstvu je više od 140 nacionalnih tekbol saveza među kojima je i SRBTEQ.

SRBTEQ je kao i prošli put obezbedio prostor i uslove za pripremu i odlazak naših takmičara i takmičarki na Svetsko prvenstvo.

Srpskom timu je na terenu podršku ponovo pružao sportski direktor Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i teqball (SRBTEQ) Stevan Popov, koji je i sinoć kao i prošle godine uneo zastavu Srbije na teren.

"Srbija ponovo ima svetske prvake! Ovo je ogromna pobeda",  zagrmeo je Popov.

On je iz Nemačke imao poruku i za reprezentaciju Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru:- Sa "orlovima" smo u srcu i mislima. Gledamo ih, navijamo i verujemo u njih – poručio je Popov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novosađani odbranili tron: Srbija ponovo svetski šampion u tekbolu

Izvor: Danas, 28.Nov.2022, 12:27

Šampionski pehar na Svetskom tekbol prvenstvu koje je ove godine održan u Nirmbergu još jednom su, odneli srpski takmičari Nikola Mitro i Bogdan Marojević iz Novog Sada.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.