Novosađani odbranili tron: Srbija ponovo svetski šampion u tekbolu 1Foto: SRBTEQ

Šampionski pehar na Svetskom tekbol prvenstvu koje je ove godine održan u Nirmbergu još jednom su, odneli srpski takmičari Nikola Mitro i Bogdan Marojević iz Novog Sada.

Sportski spektakl u KIA sportskoj areni počeo je u sredu 23. novembra, a takmičari su se nadmetali u muškoj i ženskoj singl, muškoj i ženskoj dubl i miks dubl kategoriji.

Srpski šampionski tandem u muškoj dubl kategoriji nizao je danima pobedu za pobedom, da bi potom u petak u četvrtfinalu savladali Dansku sa 2:0, a onda istim rezultatom u polufinalu i ekipu Brazila.

U finalu koje je juče popodne bilo više od aktrakcije, Mitro i Marojević su se sudarili sa ekipom Mađarske, a fanovi tebola van arene su utakmicu pratili na Eurosport 2.

Adam Blažović i Adam Bako stigli su do finala i pokušali da od Mitra i Marojevića preuzmu svetski tron.

No naši takmičari su bili nenadmašni. Prvi set su dobili sa 12:9, drugi izgubili sa 11:12, a onda je usledio i treći, odlučujući, u kojem je napetost bila na vrhuncu i koji su završili sa 14:12.

„Atmosfera je bila fenomenalna, a pogotovo tokom jučerašnjih spektakularnih finalnih mečeva, koji su bili više od praznika za sve ljubitelje tekbola“, saopštili su iz Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i teqball.

Organizator prvenstva je Međunarodna tekbol federacija (FITEQ), u čijem članstvu je više od 140 nacionalnih tekbol saveza među kojima je i SRBTEQ.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari