Srbija na Svetskom prvenstvu: Leskovčanin kapiten, Vranjanac na desnom krilu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jun.2023, 12:11

Srbija na Svetskom prvenstvu: Leskovčanin kapiten, Vranjanac na desnom krilu

Nakon bronzane medalje na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu juniorska rukometna reprezentacija će danas od 14:45 protiv Čilea početi nastup na Svetskom prvenstvu. Tim sa klupe predvodi trener Dubočice Đorđe Teodorović, koji je kapitensku traku poverio Leskovčaninu Urošu Simiću, dok je neizostavni deo reprezentacije i Vranjanac Matija Dodić.

"Orlići", će osim Čilea, u grupnoj fazi u Atini u sredu, 21. juna, od 19:15 igrati protiv Maroka, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je najozbiljniji rival Island protivnik 23. juna u istom terminu.

Selektor juniorskog tima i trener leskovačke Dubočice Đorđe Teodorović zadovoljan je odrađenim pripreminim utakmicama u kojima su rivali bili Slovenija, kao i B selekcija Srbija koja je savladana uz sjajnu igru Mateje Dodića koji se u listu strelaca na toj utakmici upisao čak 10 puta. Dodić briljirao na pripremama; foto: RSS

Biti 45 minuta na visokom nivou protiv seniora, tako kvalitetno, nije mala stvar i dobar je pokazatelj stanja ekipe. Raduje nas pristup, ozbiljnost u izvršavanju zadataka. Sa velikim optimizmom putujemo u Atinu. grači su sazreli zahvaljujući tome što su imali ključne uloge u timovima u kojima igraju. To se oseća na terenu, sve su svesniji i sve efikasnije mogu da sprovedu dogovore koje imamo u različitim formacijama. Pristup je mnogo ozbljiniji zbog čega očekujem da kvalitet naše igre bude viši u odnosu na prikazano u Portugalurimećujem veliki napredak, najviše u fazi između deveteraca, igramo mnogo brže i lakše stvaramo jednostavne prilike za gol. Plan Saveza koji jako dobro funkcioniše je da uvođenjem mlađih igrača oni stiču preko potrebno iskustvo, međutim neki od njih već sada imaju kvalitet potreban ovoj selekciji - rekao je Teodorović.

Kapitensku traku oko ruke nosiće Leskovčanin Uroš Simić, koji je prve rukometne korake napravio u Meteoru, a preko Dubočice i Crvene zvezde stigao u šabačku Metaloplastiku. Simiću pripala čast da bude kapiten; foto: RSS

Tamo ga već čeka kolega sa suprotne krilne pozicije, Vranjanac Mateja Dodić, koji je i ove sezone pokazao da važi za jednog od najboljih desnih krila u ARKUS ligi, a nakon brojnih golova u prirpemnim utakmicama očekuje se da on bude jedan od nosioca igre na Svetskom prvenstvu.

Nažalost još jedan Vranjanac Stefan Dodić, koji je prošle godine proglašen za najkorisnijeg igrača Evropskog prvenstva, zbog povrede neće biti u sastavu srpksog tima, ali će imati dovoljno vremena za oporavak i pripremu za novi izazov u karijeri - slovenačko Celje, gde će naredne dve godine igrati kao pozajmljeni igrač poljskog Kjelcea, vicešampiona Evrope.

Leskovac će na Svetskom prvenstvu imati još jednog predstavnika, pošto će dres Španije nositi rukometaš Barselone Aleksandar Cenić.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.