Srbija ili Argentina - Šta kaže statistika, ko će u polufinale? (foto)

Izvor: Sportske.net, 09.Sep.2019, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ili Argentina - Šta kaže statistika, ko će u polufinale? (foto)

Na čijoj su strani brojke od početka Svetskog prvenstva.

Nećemo se ovde vraćati u prošlost i na nekadašnje nezaboravne dvoboje našeg nacionalnog tima sa Argentinom na najvećim takmičenjima, već ćemo se držati samo onoga što su aktuelni sastavi ove dve selekcije uradili od početka aktuelnog Svetskog prvenstva u Kini.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />Argentinci u sutrašnji četvrtfinalni dvoboj ulaze neporaženi, sa svih pet pobeda, od toga tri u prvoj (Južna Koreja, Nigerija, Rusija) i još dve u drugoj fazi takmičenja (Venecuela i Poljska).

Srbija je utisak pokvarila na kraju druge faze, porazom od Španije (81:69), pre toga smo ubedljivo dobili prva četiri meča (Angola, Filipini, Italija, Portoriko).

Naš najkorisniji igrač je Bogdan Bogdanović, sa indeksom 23.6, on je ujedno i najefikasniji sa prosekom od 20.6 poena po meču, ispred Jokića sa 12 i Bjelicom sa 11.5.

Najbolji skakač u našem timu je Nikola Jokić sa 6.6 skokova u proseku, a prate ga Bjelica sa 4.8 i Bogdanović sa 4.2.

Kada su u pitanju asistencije, predjači Stefan Jović sa 5.6, ispred Bogdanovića sa 4.8 i Micića sa 4.4.

Najkorisniji kod Argentinaca od početka ''Mundobasketa'' je Fakundo Kampaco sa indeksom 18.2, njihov najbolji strelac je veteran Luis Skola sa 17.4 poena u proseku, Kampaco ima prosek od 13 poena, a treći je Gabrijel Dek sa 12.2.

Luis Skola je i njihov najbolji skakač sa 7.8 uhvaćenih lopti u proseku, Markos Delija ima 5.8, a Patrisio Garino 4.

Kampaco je najbolji asistent sa 7.2 asistencije, a prati ga Laprovitola sa 4.4.

Zbirno, Srbija ima znatno bolji procenat šuta iz igre - 57% u odnosu na argentinskih 45%.

U skokovima postoji ravnoteža, a najizraženija razlika je možda u poenima sa klupe - Srbija ima 49.2 u proseku, Argentina 30.6.

Imamo više poena iz kontri, zatim iz reketa, iz ''drugih šansi'' posle promašaja, a Argentinci imaju blagu prednost u kategoriji više poena posle izgubljenih lopti protivnika.

Sve to možete da vidite OVDE, na zvaničnom sajtu FIBA.

Brojke su većinom na našoj strani, nadamo se da će to sutra doći do punog izražaja.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.