Izvor: RTS, 07.Dec.2020, 18:57

Srbija dobila rivale u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine

Fudbaleri Srbije igraće u Grupi A sa Portugalijom, Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.
Plasman na Svetsko prvenstvo izboriće ukupno 13 selekcija iz Evrope.
Kvalifikacije će imati deset grupa, a direktan plasman na svetski šampionat ostvariće samo pobednici.
Priliku da se plasiraju na završnicu imaće i drugoplasirane ekipe iz grupa, koje će zajedno sa još dva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nacionalna tima iz Lige nacija igrati baraž.
Tih 12 reprezentacija će biti podeljeno u tri plej-of grupe po četiri, koje će se igrati na po nokaut sistemu i tri pobednika na jednu utakmicu će nastupiti u Kataru.
Kvalifikacije će startovati u martu 2021. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mašinerija od koje staje dah, Portugalci su jači u odnosu na prošli susret, ali nisu bez mana

Izvor: Sportske.net, 07.Dec.2020

Za nešto više od godinu dana od poslednjeg susreta evropski šampioni dobili dve velike zvezde...Kuglice tokom žrebanja u Cirihu odredile su da se reprezentacije Srbije i Portugala ponovo sretnu, ovaj put u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine...Nema sumnje da će "orlovi" imati...

Nastavak na Sportske.net...

Pobjedniku Mundijala 50 miliona dolara, plasman donosi 12 miliona

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2020

Pobjednik svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru 2022. godine zaradiće čak 50 miliona dolara, a svaka reprezentacija će za plasman na Mundijal dobit po 10 miliona dolara, plus dva miliona dolara kao bonus za pripreme.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.