Srbija dobila rivale u drugoj fazi Svetskog prvenstva

Izvor: B92, 07.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila rivale u drugoj fazi Svetskog prvenstva

Poznate su Glavne runde Svetskog prvenstva u Japanu.

Reprezentacija Srbije će igrati u Gripi I sa Južnom Korejom, Nemačkom i Danskom, tim redom.

Protiv Južne Koreje se sastajemo 8. decembra, sa Nemačkom igramo 9, a protiv Danske 11.

Nakon remija Nemačke i Južne Koreje 27:27, azijski tim je osvojio Grupu B sa tri pobede i dva remija, ali je remizirao sa oba tima koja su prošla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalje, pa je preneo samo dva boda.

Drugoplasirane su bile Nemice sa tri pobede uz po remi i poraz, ali su izgubile od Francuskinja koje su ispale, pa su prenele tri boda.

Danska je nadigrala Francusku u direktnoj borbi za Glavnu rundu 20:18, ali je uspela samo da remizira sa Južnom Korejom pa je u Grupu I prenela dva boda.

Srbija je drugu fazu došla bez bodova, Norveška ima dva, a Holanđanke četiri jer su nakon Srbije savladala i Skandinavke 30:28.

Raspored Glavne faze Grupe I:

8. decembar Srbija – Južna Koreja

9. decembar Nemačka – Srbija

11. decembar Srbija – Danska
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sedmo mesto – realna mogućnost ili samo san za rukometašice?

Izvor: RTS, 07.Dec.2019

Rukometašice Srbije su pobedom nad Slovenijom obezbedile učešće u narednoj fazi Svetskog prvenstva u Japanu. Međutim, kao poslednjem timu u novoformiranoj Grupi 1 bez ijednog prenetog boda, Srbiji sledi teška borba za ostvarenje zacrtanog cilja – plasman među najboljih sedam ekipa sveta. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.