Sport uživo: Rasizam u Italiji

Izvor: RTS, 21.Maj.2013, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Rasizam u Italiji

Zbog rasizma pljušte kazne na Apeninskom poluostrvu. U poslednjoj utakmici 36. kola prvenstva Španije, Majorka protiv Betisa osvojila bodove nade. Čelnik Fudbalskog saveza Australije priprema javnost da se reprezentacija te zemlje možda neće plasirati na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

12.32 - Poslednjih nekoliko godina košarkaška javnost često postavlja jedno pitanje: Ko je bolji, Lebron ili Džordan? Zanimljiv odgovor dao je Alonzo Morning, legendarni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centar NBA lige. "Reći ću vam šta mi je Skoti (Pipen) rekao na Džordanovom rođendanu na kojem smo bili zajedno. Rekao mi je da bi Lebron razbio Džordana jedan na jedan. Naravno ne sada, nego kada bi obojica bili na vrhuncu", izjavio je "Zli Zo".

11.45 - Milan je na volšeban i samo sebi svojstven način izborio učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Niko se tome nije obradovao, ili barem niko svoju radost nije artikulisao tako strasno kao legendarni Ticijano Krudeli.

11.25 - Pablo Priđoni, košarkaš Njujork Niksa, vrlo verovatno će se vratiti u Evropu sledeće sezone. "Mislim da nije vreme da sada pričamo hoću li ostati ili ne", rekao je Argentinac posle poraza od Indijane u polufinalu Istoka. Ipak, nije tajna da je njegovoj supruzi vrlo teško pao život u Sjedinjnim Državama, jer ne zna jezik i nikad ranije nije napuštala Španiju. Priđoni ima i dvoje dece - četvorogodišnjeg sina Nikolasa i sedmogodišnju ćerku Alesandru. Priđoni ima 36 godina i ovo mu je bila prva sezona u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

11.10 - Dani Alveš otkrio je da ne bi imao ništa protiv da pređe u Pari Sen Žermen ili Monako ovog leta. Brazilac je potvrdio da se tim sa Parka prinčeva raspitivao za njega, ali da transfer u tom trenutku nije bio moguć zbog velike klauzule u ugovoru. „Ja sam igrač Barse i veoma sam srećan ovde, ali ne zatvaram vrata Parižanima ili bilo kojem drugom klubu", rekao je 30-godišnjak. „PSŽ je veoma ambiciozan i mlad klub, sa velikom željom da zauzme svoje mesto u svetskom fudbalu. Oni angažuju sjajne igrače kako bi igrali divan fudbal".

10.50 - I dok ga u Španiji kude, u Engleskoj ga zaista vole. Frenk Lampard, sada već legendarni fudbaler Čelsija, izjavio je da nikada nije radio sa boljim trenerom od Žozea Murinja. „Njegovo prisustvo i aura zbližavaju ljude. Njegovo samopouzdanje utiče pozitivno. Taktički je veoma mudar i izvlači najbolje iz igrača. Nikada nisam video da neko obavlja taj posao kao on", rekao je Lampard. „On je briljantan sa svojim igračima taktički, on je briljantan u odnosu sa igračima i ja mislim da je briljantan sa novinarima. On me je naterao da verujem da mogu da budem bolji nego što sam bio. Uverio me je da mogu da dođem na sam vrh. Murinjo je najbolji, mene i moju igru podigao je na viši nivo".

10.30 - Fudbalski klub Liverpul namerava da dovede igrača Mančester sitija Kolo Turea, koji će u junu postati slobodan igrač.  Uprava Liverpula traži zamenu sa Džejmija Karagera, koji je na kraju sezone završio karijeru, a britanski mediji danas su preneli da je klub sa Enfilda zainteresovan za 32-godišnjeg Turea.

09.00 - Izvršni direktor Fudbalskog saveza Australije Dejvid Gelop rekao je da "neće biti katastrofa" ako se reprezentacija te zemlje ne plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. "Možda će zvučati čudno, ali neće biti katastrofa ako ne odemo na Svetsko prvenstvo. Fudbal u Australiji je napredovao i sada je A liga okosnica sporta u zemlji", rekao je on.

00.20 - Fudbaleri Majorke pobedili su na svom terenu Betis sa 1:0 u poslednjoj utakmici 36. kola španske Primere, i tako zadržali šansu da opstanu u Prvoj ligi Španije. Majorka je do trijumfa nad Betisom došla zahvaljujući golu Izraelca Tomera Hemeda u 21. minutu.

00.10 - Italijanski fudbalski savez mogao bi da pokrene disciplinski postupak protiv predsednika Palerma Mauricija Camparinija zbog "narušavanja ugleda" predsednika FIFA i UEFA, Sepa Blatera i Mišela Platinija. Camparini, poznat po čestim smenama trenera kluba sa Sicilije, koji je ove sezone ispao iz Serije A, kritikovao je Blatera i Platinija prošle nedelje rekavši da ih treba "šutnuti nogom u zadnjicu". Kontroverzni fudbalski funkcioner reagovao je na poruku Blatera da je sankcionisanje Rome sa 50.000 evra zbog rasističkog ponašanja njenih navijača mala i neprihvatljiva kazna u nastojanju da se rasizam iskoreni sa stadiona.

00.00 - Fudbaleri Rome kažnjeni da narednu utakmicu, na domaćem terenu, igraju bez prisustva publike. Kazna izrečena jer su njeni navijači vređali na rasnoj osnovi igrače Milana tokom prvenstvene utakmice prošle nedelje na San Siru. Zbog rasističkog ponašanja navijača na tom meču rimski klub je prethodno kažnjen novčano sa 50.000 evra. Za vreme utakmice u Milanu (0:0) grupa ekstremnih pristalica Rome vređala je na rasnoj osnovi igrače roso-nera Marija Balotelija i Kevina Prinsa Boatenga, zbog čega je malo nedostajalo da utakmica bude definitivno prekinuta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sport uživo: Novak može do trofeja u Parizu

Izvor: RTS, 21.Maj.2013

Rodžer Federer smatra da je Đoković sposoban da svrgne Nadala na Rolan Garosu. Ticijano Krudeli proplakao još jedan trijumf Milana. Majkl Džordan vraća Hornetse u Šarlot. Murinjo je bio pošast i zarazna bolest, tvrdi potpredsednik Barselone. Trampa - Kavani u Sitiju, Džeko u Napoliju. Braća...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.