Španci razbili Italiju, Isko izbušio Bufona! Azurima se smeši baraž...

Izvor: MozzartSport.com, 02.Sep.2017, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci razbili Italiju, Isko izbušio Bufona! Azurima se smeši baraž...

Moćna partija Crvene furije

Kada su izvučene grupe, bilo je jasno da ćemo u grupi G imati aposlutni derbi evropskih kvalifikacija za Mondijal u Rusiji. Moglo se očekivati da Italija i Španija pregaze ostatak konkurencije u grupi i da u direktnim delima odluče o tome: Ko će u Rusiju, a ko u baraž? Španci su večeras demonstrirali silu nad Italijanima i pobedom od 3:0 u Madridu po svemu sudeći stavili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pečat na plasman u Rusiju. A Azuri će u baraž gde će svakako biti najmanje poželjan rival na žrebu.

Španci i Italijani su do sada suvereno gazili kroz kvalifikacije preko ostalih rivala, u prvom međusobnom duelu u Italiju su odigrali 1:1, tako da je večerašnji meč značio konačnu odluku o prvom mestu. Jer teško je za očekivati da će Furija ili Azuri u preostala tri duela prosipati bodove protiv slabijih rivala i ugroziti sadašnje pozicije.

Prepun stadion Santjago Bernabeu je bio svedok okršaja titana u kojem su Španci pokazali Italijanima da su treutno klasa iznad njih. I osvetili im se za onaj poraz u osmini finala prošlog leta u Francuskoj...

Osim povređenog Kjelinija, Italijani su izašli sa najjačim timom koji su mogli da sastave, u frmaciji 4-2-4 sa Imobileom i Belotijem u špicu, ali su naišli na moćniji tim od sebe. Španci su krenuli bez klasičnog centarfora u prvih 11, ali sa sa fenomenalnim ofanzivcima Asensijom, Silvom, Inijestom i Iskom kao najisturenijim. I bio je to pun pogodak!

Isko je majstorijom iz slobodnjaka u 14. minutu matirao Bufona koji je bio loše postavljen. Isti igrač je posle solo akcije još jednim sjajnim udarcem van šesanesterca u 40. minutu opet savladao mitskog golmana Italije i prelomio pitanje pobednika. Špansi su domonirali, Italijani imali smo retke šanse koje nisu umeli da da iskoriste.

U nastavku je Morata dobio šansu sa klupe i već posle pet minuta na terenu je istrčao sjajnu kontru, odigrao dupli pas sa Ramosom i rutinski savladao nekadašnjeg saigrača iz Juventusa. I stavio tačku...

Španci su počeli meč bez klasičnog napadača, ali ga završili sa dvojicom pošto je na oduševljenje domaće publike šansu u finišu dobio i veteran David Vilja. Najbolji strelac u istoriji Španije je obukao dres reprezentacije posle 1.167 dana odustva i upotpunio sjajno raspoloženje Španaca večeras.

GRUPA G

Albanija - Lihtenštajn 2:0 (0:0)

/Roši 54, Agoli 78/

Španija - Italija 3:0 (2:0)

/Isko 14, 40, Morata 77/

Izrael - Makedonija 0:1 (0:0)

/Pandev 73/

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.