Siiiiiiiiii! Siiiiiiiiiii! VIDEO

Izvor: B92, 23.Nov.2022, 14:19

"Siiiiiiiiii! Siiiiiiiiiii!" VIDEO

Svetsko prvenstvo u fudbalu je prilika da se upoznaju različite kulture, njihov način života, ponašanja, pa i navijanja.

Na utakmici Maroko - Hrvatska upravo sam imao mogućnost da se susretnem sa novim načinom podrške afričkoj reprezentaciji, koji mi je bio veoma simpatičan.

Marokanci, naime, osim bubnjeva u samom "kopu" iza jednog od golova, konstanto reaguju na svako dešavanje uzvikujući: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Siiiiiiiiii! Siiiiiiiiiii!"

Bilo da je u pitanju polušansa, dobijen duel na sredini terena ili odbrana golmana Bona, uzvik je uvek bio isti.

Jedini se izdvojio navijač Maroka smešten neposredno pored novinarske lože koji je u situaciji kada bismo, recimo mi u Srbiji vikali: "dodaj, šutiraj, trči, 'ajde", on konstanto ponavljao: "Si, si, si, siiiiii!"

Njegovo "Si" bilo je znatno kraće i mnogo uverljivije. Da je mogao, uskočio bi u teren sa gornjeg sprata "Al Bejt stadiona".

Na kraju mu Hakim Ziješ i sunarodnici nisu uslišili molbe, a da je Maroko dao gol i eventualno slavio trijumf, verovatno bi mi se do kraja dana u glavi ponavljao isti usklik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.