Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.11.2022.

13:15

"Siiiiiiiiii! Siiiiiiiiiii!" VIDEO

Svetsko prvenstvo u fudbalu je prilika da se upoznaju različite kulture, njihov način života, ponašanja, pa i navijanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: B92.net/SS

Na utakmici Maroko - Hrvatska upravo sam imao mogućnost da se susretnem sa novim načinom podrške afričkoj reprezentaciji, koji mi je bio veoma simpatičan.

Marokanci, naime, osim bubnjeva u samom "kopu" iza jednog od golova, konstanto reaguju na svako dešavanje uzvikujući: "Siiiiiiiiii! Siiiiiiiiiii!"

Bilo da je u pitanju polušansa, dobijen duel na sredini terena ili odbrana golmana Bona, uzvik je uvek bio isti.

Jedini se izdvojio navijač Maroka smešten neposredno pored novinarske lože koji je u situaciji kada bismo, recimo mi u Srbiji vikali: "dodaj, šutiraj, trči, 'ajde", on konstanto ponavljao: "Si, si, si, siiiiii!"

Njegovo "Si" bilo je znatno kraće i mnogo uverljivije. Da je mogao, uskočio bi u teren sa gornjeg sprata "Al Bejt stadiona".

Na kraju mu Hakim Ziješ i sunarodnici nisu uslišili molbe, a da je Maroko dao gol i eventualno slavio trijumf, verovatno bi mi se do kraja dana u glavi ponavljao isti usklik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu