Selektor bez protekcije: Ja sam za Mariju Ljubomir Obradović, a ne tata

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor bez protekcije: Ja sam za Mariju Ljubomir Obradović, a ne tata

Zaželeli smo se da gledamo naše rukometašice kako na terenu igraju ovako dobro i složno. To se odrazilo i na rezultat, pa posle četiri kola grupe D Svetskog prvenstva u Nemačkoj imaju skor od dve pobede i dva remija.

Iako sva slava pripada igračicama, ovakve discipline i borbenosti ne bi bilo da ih sa klupe ne predvodi Ljubomir Obradović. Legendarni rukometaši iskusni trener je uspostavio sistem u kojem svako ima svoju ulogu. Nijedna igračica nema protekciju kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njega, čak ni njegova ćerka Marija.

- Isključujem emocije dok traju mečevi. Ne gledam da li mi se nešto sviđa na terenu, u smislu lepote koja se vidi putem TV-a, nego me zanima šta devojke rade i kako to rade. Gledam učinak na terenu, a gledam i da tokom utakmice maksimalno kontrolišem njihovu opterećenost, psihičku i fizičku, i pokušavam da kada dođe do zamora, da uvedem drugu devojku koja možda i bolje može da odgovori zadatku od prethodne. Sviđa mi se što nema one reakcije "Zašto ja idem napolje?", sve su prihvatile da imamo ravnopravan tim, da svaka devojka može da igra i maksimalno pozitivno gledaju na takve stvari. Ne gledam ja na ovaj tim kao na "prvu postavu" i "drugu postavu". Naprotiv. Bitno je da se devojke, sve koje su tu, da pruže svoj maksimum. Ne treba ih deliti na važnije i manje važnije, to za mene ne postoji, već smo svi tu zajedno. Uostalom, prema svim devojkama imam isti odnos, pa i za moju ćerku Mariju u ovoj reprezentaciji sam ja Ljubomir Obradović, a ne tata - rekao je Obradović za Blic.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.