Savršena desetka Nemačke

Izvor: RTS, 08.Okt.2017, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršena "desetka" Nemačke

Reprezentacija Nemačke pobedila je Azerbejdžan sa 5:1 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nemcima je pobeda nad ekipom Roberta Prosinečkog bila deseta u isto toliko mečeva u ovom kvalifikacionom ciklusu.
"Panceri" su se plasirali na Mundijal superiornom igrom, što najbolje pokazuje statistika - deset >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobeda u deset mečeva, uz gol razliku 43:4!

Poslednje kolo Grupe C nije donelo nikakva uzbuđenja, pošto su Nemačka i Severna Irska već obezbedili plasman na Mundijal.
Leon Gorecka je doneo prednost ekipi Joakima Leva, prelepim golom u devetom minutu, da bi Azerbejdžan preko Ramila Šejdajeva u 34. minutu stigao do izjednačenja.
Nemačka je u drugom poluvremenu rešila pitanje pobednika golovima Sandra Vagnera u 54, Antonija Ridigera u 64, Gorecke u 66. i Emrea Džana u 82. minutu.
Češka koje je pre ovog kola ostala bez šansi da se plasira na Mundijal sa ubedljivih 5:0 pobedila je San Marino, a golove su postigli Mihael Krmenčik u osmom i 23. minutu, Jan Kopic u 27, Filip Novak u 71. i Vaslav Kadlec u 83.
Norveška je u Oslu sa 1:0 pobedila Severnu Irsku koja je i pre večerašnje utakmice obezbedila plasman u baraž, a do trijumfa su došli autogolom Krisa Branta.
Nemačka je grupu završila na prvom mestu sa maksimalnih 30 bodova, Severna Irska na drugom mestu ima 19, a Češka je treća sa 15, a slede Norveška sa 13, Azerbejdžan sa deset i San Marino bez bodova.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gorecka, majstore! (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Okt.2017, 17:16

Majstroskim golom je juče vezita Šalkea doveo Nemce u vođstvo protiv Azerbejdžana...Igrao se 8. minutu utakmice kada je Leon Gorecka udarcem petom načeo Azere na 'Firc Valter' stadionu u Kajzerslauternu i postigao prvi od svoja dva gola na utakmici...Uživajte....@leon_goretzka with the back-heel😎..A...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.