Savić: Idemo opušteno, ali želimo na vrh

Izvor: B92, 23.Jul.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Idemo opušteno, ali želimo na vrh

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da naš tim na Svetsko prventsvo u Rusiju putuje rasterećeno, ali da su uprkos tome ambicije najviše.

Osvajanjem Svetske lige ostvarili smo glavni cilj ove sezone, ali to nam ne daje za pravo da idemo opušteno na Svetski šampionat. Idemo u Kazanj bez pritiska, ali tradicija srpskog vaterpola i karakter ovih igrača ne dopuštaju nam da se opustimo. Želimo da se vratimo na vrh svetskog vaterpola”, rekao je Savić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << .

Savić je istakao da je ekipa izvukla pouku posle sedmog mesta na prethodnom Svetskom prvenstvu u Barseloni.

To je bio neuspeh. Igračima nije potrebna dodatna motivacija jer je imaju samim tim što predstavljaju Srbiju”, naglasio je Savić.

Svetsko prvenstvo je na program od 27. jula do 9. avgusta, a naš tim će igrati u grupi D sa Crnom Gorom, Japanom i Australijom.

Crna Gora je izuzetan rival. Oni su nam veliki konkurenti, taj duel znači borbu za prvo mesto u grupi i dodatni odmor od tri dana. Japanci su neugodni, poslednjih godina su pobedli Crnu Goru ali smo protiv njih favoriti. Australija moze svima da otkine bodove,a posebno dobro igraju nprotiv nas”, rekao je Savić.

Srpski vaterpolista Dušan Mandić rekao je da tim ima kvalitet za osvajanje zlatne medalje.

Prvi meč protiv Crne Gore biće u rangu finala i u slučaju pobede to bi nam dodatno olakšalo put do polufinala, što je glavni cilj. Ne bežimo od zlata, imamo veliku zelju ali ne pobeđuje uvek najbolji”, izjavio je Mandić.

Zvanično najbolji igrač sveta Filip Filipović takođe ističe maksimalne ambicije.

Očekivanja su velika, najviše od naš samih, ipak nemamo toliki pritisak kao ostale reprezentacije. ali imamo veliku obavezu da odigram najbolji vaterpolo”, poručio je Filipović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savić: Na SP rasterećeno, ali sa najvišim ambicijama

Izvor: Press, 23.Jul.2015

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, rekao je danas da nacionalni tim na Svetsko prventsvo u Rusiju putuje rasterećeno zbog osvojene vize za olimpijske igre, ali je poručio da su i pored toga ambicije na predstojećem šampionatu najviše. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.