Savić: Na SP rasterećeno, ali sa najvišim ambicijama

Izvor: Press, 23.Jul.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Na SP rasterećeno, ali sa najvišim ambicijama

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, rekao je danas da nacionalni tim na Svetsko prventsvo u Rusiju putuje rasterećeno zbog osvojene vize za olimpijske igre, ali je poručio da su i pored toga ambicije na predstojećem šampionatu najviše.
        "Osvajanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Svetske lige  ostvarili smo glavni cilj ove sezone, ali to nam ne daje za pravo da idemo opušteno na Svetski šampionat. Idemo u Kazanj bez pritiska, ali tradicija srpskog vaterpola i karakter ovih igrača ne dopuštaju nam da se opustimo. Želimo da se vratimo na vrh svetskog vaterpola", rekao je Savić Tanjugu na poslednjem treningu uoči sutrašnjeg polaska na šampionat sveta u Kazanju. On je istakao da je ekipa izvukla pouku posle sedmog mesta na prethodnom SP u Barseloni. "To je bio neuspeh. Igračima nije potrebna dodatna motivacija jer je imaju samim tim što predstavljaju Srbiju". Srpski tim igraće u grupi D protiv Crne Gore, Japana i Australije. "Crna Gora je izuzetan rival. Oni su nam veliki konkurenti, taj duel znači borbu za prvo mesto u grupi i dodatni odmor od tri dana. Japanci su neugodni, poslednjih godina su pobedli Crnu Goru ali smo protiv njih favoriti. Australija moze svima da otkine bodove,a posebno dobro igraju nprotiv nas", rekao je Savić. Srpski vaterpolista Dušan Mandić rekao je da tim ima kvalitet za osvajanje zlatne medalje. "Prvi meč protiv Crne Gore biće u rangu finala i u slučaju pobede to bi nam dodatno olakšalo put do polufinala, što je glavni cilj. Ne bežimo od zlata, imamo veliku zelju ali ne pobeđuje uvek najbolji", izjavio je Mandić Zvanično najbolji igrač sveta Filip Filipović takođe ističe maksimalne ambicije. "Očekivanja su velika, najviše od naš samih, ipak nemamo toliki pritisak kao ostale reprezentacije. ali imamo veliku obavezu da odigram najbolji vaterpolo" poručio je Filipović i dodao da su glavni favoriti Italija, Crna Gora, Mađarska i Hrvatska.Šampionat sveta u Kazanju igra se od 27. jula do 9. avgusta.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savić: Najveći motiv na SP - sedmo mesto 2013.

Izvor: Mondo, 23.Jul.2015

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić kaže da na SP u Kazanj njegov tim putuje rasterećeno zbog osvojene vize za OI, ali i da su pored toga ambicije najviše...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Vaterpolisti Srbije obezbedili su plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine, pa na...

Nastavak na Mondo...

Savić: Na Svetsko prvenstvo idemo rasterećeno, ali sa najvišim ambicijama

Izvor: Blic, 23.Jul.2015

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da nacionalni tim na Svetsko prventsvo u Rusiju putuje rasterećeno zbog osvojene vize za olimpijske igre, ali je poručio da su i pored toga ambicije na predstojećem šampionatu najviše...„Osvajanjem Svetske lige ostvarili smo glavni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.