Sautgejt: Boli! Ali ko je ovo, realno, očekivao?

Izvor: Mondo, 12.Jul.2018, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sautgejt: Boli! Ali ko je ovo, realno, očekivao?

"Biće prilike da izvučemo pozitivne stvari, ali sada je prerano, pošto moramo da prebolimo poraz", poručio je selektor Engleske posle poraza u polufinalu Svetskog prvenstva od Hrvatske

Engleska tuguje, ali uzdignuta čela.

Pretrpeli su poraz od Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji posle produžetaka (1:2), ali su se posle mnogo godina vratili u vrh. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Boli nas ovaj poraz, ali da li smo očekivali da ćemo biti ovde? Mislim da niko od nas nije. Ali, kada dođete u ovakvu situaciju i igrate dobro kao što smo mi igrali, želite da iskoristite ovakve prilike. Biće prilike da izvučemo pozitivne stvari, sada je prerano, pošto moramo da prebolimo poraz", rekao je selektor Engleske Geret Sautgejt posle poraza.

Engleska nije uspela da se posle 52 godine plasira u finale Mundijala, ali je zahvaljujući sjajnim partijama povratila veru da slede vedri dani posle lošeg perioda.

Engleska je poslednji put u polufinalu nekog takmičenja bila 1996. godine na Evropskom prenstvu, kada je Sautgejt bio član tima, a poslednji put u finalu Mundijala igrali su 1990. godine i izgubili.

Sautgejt je rekao da pokušava da izbalansira
odnos između ponosa koji oseća prema svojoj mladoj ekipi i retke prilike kakvu su imali u Rusiji.

"Ovo je bila sjajna prilika i niko ne može da garantuje da će se ponovo ukazati. Ali, mi želimo da budemo ekipa koja ulazi u četvrtfinala i polufinala, tome težimo i pokazali smo da je to moguće. Dokazali smo sebi i našoj zemlji da je to moguće i sada imamo veća očekivanja".


Engleska je povela protiv Hrvatske već u petom minutu meča golom Kirana Tripijea iz slobodnog udarca, a Hrvatska je preokrenula rezultat pogocima Ivana Perišića u 68. i Marija Mandžukića u 109. minutu.

"Ne znam da li smo zaslužili bolji rezultat. U prvom poluvremenu smo bili zaista dobri i možda smo mogli da postignemo i drugi gol. U određenim periodima smo imali šanse. U drugom poluvremenu, kada su postigli gol, pomalo smo izgubili glavu. U pojedinim trenucima smo se samo snalazili, umesto da pokušavamo da kontrolišemo utakmicu", rekao je Sautgejt,
uz napomenu da je Hrvatska bila bolja u produžecima i da poseduje nekolicinu izuzetnih igrača, kao i sjajan timski duh.

Engleska još nije završila nastup na Mundijalu u Rusiji, pošto će se u subotu od 16 časova sastati sa Belgijom u utakmici za treće mesto, koja će biti odigrana u Sankt Peterburgu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.