Izvor: HotSport.rs, 10.Okt.2017, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKO PRVENSTVO: Srbija se sinoć plasirala, ali šta je sa ostalih 15 mesta

Samo 32 pozivnice za Mundijal u Rusiji, a u igri je na početku kvalifikacija bilo 211 reprezentacija.

Kvalifikacije će se zvanično završiti nakon baraža 14. novembra, a žreb je zakazan za prvi dan poslednjeg meseca ove godine.
Za sada su učešće obezbedili domaćin Rusija, ali i Brazil, Iran, Japan, Meksiko, Belgija, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Nemačka, Engleska, Španija, Nigerija, Kostarika, Poljska, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Egipat, Srbija, Island.
Što se Evropljana tiče, Svetskog prvenstva će preko baraža pokušati da se domognu Portugalija ili Švajcarska (prvoplasirani ide direktno), Italija, Danska, Hrvatska, Švedska, Francuska ili Holandja (prvoplasirani ide direktno), Severna Irska, Grčka i Republika Irska
Kada je reč o Srednjoj i Severnoj Americi (CONCACAF), Meksiko i Kostarika su prošli, a za ostala dva mesta boriće se SAD, Panama i Honduras. Sjedinjene Američke Države imaju 12 bodova, a Panam i Honduras po 10 pre poslednjeg kola.
Najneizvesnije je u Južnoj Americi. Čak tri karte su ostale za poslednje kolo, direktne, i jedna za baraž. Baraz je jedini koji se za sada plasirao, Urugvaj je drugi sa 28 bodova, pa onda Čile 36, Kolumbija isto toliko, Peru 25, Argentina isti broj bodova i Paragvaj 24. A evo i parova poslednjeg kola:
Brazil – Čile
Ekvador – Argentina
Paragvaj – Venecuela
Peru – Kolumbija
Urugvaj – Bolivija
Što se Okeanije tiče, pobednik je Novi Zeland, ali će u baražu imati težak posao, za razliku od svojih kvalifikacija, jer će igrati protiv petoplasiranog iz Južne Amerike.
I u Africi izuzetno zanimljivo. Nigerija i Egipat su se plasirali, a blizu tome su i Tunižani. Nije ništa još rešeno u grupi C gde će u poslednjem kolu igrati Obala Slonovače i Maroko koji ima samo bod više od svog rivala. U grupi D svi imaju šansu za prolaz jer je stanje na tabeli sledeće:
Senegal (-1) 8, Burkina Faso 6, Zelenortska Ostrva 6, Južna Afrika (-1) 4.
Južna Afrika i Senegal će igrati ponovljeni meč pošto je FIFA poništila njihov prethodni zbog očajnog suđenja.
Sirija je završila svoj kvalifikacioni put danas, Australija je prošla taj deo baraža i sastaće se sa četvrtoplasiranim iz CONCACAF-a (SAD, Panama ili Honduras).
The post SVETSKO PRVENSTVO: Srbija se sinoć plasirala, ali šta je sa ostalih 15 mesta appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Ovih 19 reprezentacija su na SP, šeširi sve jasniji!

Izvor: Sportske.net, 10.Okt.2017

Stvar postaje sve jasnija kada se radi o učesnicima Svetskog prvenstva u Rusiji naredne godine. Ukupno 19 reprezentacija je do sada obezbedilo plasman, a to su Rusija, Brazil, Iran, Japan, Meksiko, Belgija, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Nemačka, Engleska, Španija, Nigerija, Kostarika,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.