SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO: Egipćani priredili iznenađenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2023, 23:51

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO: Egipćani priredili iznenađenje

Poznati su svi polufinalisti.

Aktuelni prvak Afrike Al Ahli plasirao se večeras u polufinale Svetskog klupskog prvenstva, pošto je u Džedi savladao ekipu Al Itihada rezultatom 3:1.

Egipatski tim je nadigrao bogati tim iz Arabije, koji u svom sastavu imaju zvezde poput Karima Benzeme, Ngola Kantea u Fabinja i zakazao borbu za finale sa prvakom Južne Amerike, ekipom Fluminensea.

Vođstvo Al Ahliju je doneo Ali Malul koji je u 21. minutu, u 59. Huein El >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Šahat  je duplirao prednost. Nedostižnih 3:0 ovom timu doneo Emam Ašur tri minuta kasnije.

U finišu meča, rezervista Modeste je zaradio crveni karton i to nakon svega tri minuta na terenu, a brojčanu nadmoć su Saudijci iskoristili da postinu počasni pogodak preko Karima Benzeme u zaustavnom vremenu, ali sa time se nije iskupio za promašen špenal u 45. minutu.

Polufinalni meč Svetskog klupskog prvenstva, između Al Ahlija i Fluminensea, na programu je18. decembra od 21:00 čas.

U drugom polufinalu se sastaju Urava (Japan) i Mančester siti (Engleska). Meč je na programu 19.12. u 19 časova.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.