SRBIJA KVALIFIKACIJE ZA SP POČINJE U ŠKOTSKOJ!

Izvor: Kurir, 23.Nov.2011, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA KVALIFIKACIJE ZA SP POČINJE U ŠKOTSKOJ!

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije gostovaće Škotskoj 7. septembra 2012. u prvoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Na današnjem sastanku predstavnika Fudbalskih saveza učesnika Grupe A kvalifikacija održanom u Briselu dogovoreni su svi termini odigravanja utakmica.

U Grupi A, pored Srbije i Škotske, nalaze se Hrvatska, Belgija, Makedonija i Vels. Privremeni selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je najvažnije što je izbegnut >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << žreb FIFA jer on "nikome ne bi odgovarao".

"Zadovoljni smo postignutim dogovorom i rasporedom. On, u principu, sadržava sve uvodne ideje sa kojima smo i doputovali u Brisel. Sada nam ostaje da se u narednom periodu adekvatno pripremimo za naporno i dugo takmičenje koje sledi", rekao je Ćurčić. Generalni sekretar FSS Zoran Laković kazao da su predstavnici Srbije zadovoljni jer su dobili ono što su tražili.

"Da bi se napravio konačan raspored utakmica potrebno je da sve strane pokažu razumevanje. Imali smo strategiju koja se bazirala na činjenici da ćemo protiv Hrvatske, a posle dogovora koji smo zajednički postigli, igrati 2013. godine", kazao je Laković. Evropa će u Brazilu imati 13 predstavnika. Direktno će se plasirati pobednici devet kvalifikacionih grupa, a četiri reprezentacije će se kvalifikovati kroz baraž koji će biti sastavljen od drugoplasiranih ekipa.

Od drugoplasiranih ekipa u baražu neće igrati ona koja bude imala najgori učinak. Prvi mečevi baraža igraće se 15. novembra 2013. godine, a revanši četiri dana kasnije.

Utakmice će se igrati po sledećem rasporedu: 7. septembar 2012: Škotska - SRBIJA Vels - Belgija Hrvatska - Makedonija 11. septembar 2012: SRBIJA - Vels Belgija - Hrvatska Škotska - Makedonija 12. oktobar 2012: SRBIJA - Belgija Makedonija - Hrvatska Vels - Škotska 16. oktobar 2012: Makedonija - SRBIJA Hrvatska - Vels Belgija - Škotska 22. mart 2013: Hrvatska - SRBIJA Makedonija - Belgija Škotska - Vels 26. mart 2013: SRBIJA - Škotska Vels - Hrvatska Belgija - Makedonija 7. jun 2013: Belgija - SRBIJA Hrvatska - Škotska 11. jun 2013: Nema utakmica 6. septembar 2013: SRBIJA - Hrvatska Makedonija - Vels Škotska - Belgija 10. septembar 2013: Vels - SRBIJA Makedonija - Škotska 11. oktobar 2013: Hrvatska - Belgija Vels - Makedonija 15. oktobar 2013: SRBIJA - Makedonija Škotska - Hrvatska Belgija - Vels.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fudbaleri Srbije kvalifikacije za SP počinju u Škotskoj

Izvor: Studio B, 23.Nov.2011

Fudbalska reprezentacija Srbije gostovaće Škotskoj 7. septembra 2012. u prvoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine. ..Na današnjem sastanku predstavnika Fudbalskih saveza učesnika Grupe A kvalifikacija održanom u Briselu dogovoreni su svi termini odigravanja utakmica...U Grupi...

Nastavak na Studio B...

Srbija kreće iz Škotske, mečevi sa Hrvatima na programu 2013. godine

Izvor: Blic, 23.Nov.2011

Na šestočasovnom sastanku u Briselu postignut je dogovor o rasporedu utakmica grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između predstavnika šest nacionalnih saveza, uključujući i Srbiju, koji će se nadmetati u toj grupi. ..Zajedničkim kompromisom izbegnut je žreb od strane FIFA,...

Nastavak na Blic...

Srbija novi ciklus započinje u Škotskoj

Izvor: TvojPortal.com, 24.Nov.2011, 00:22

Izvor: pressonline. Fudbalska reprezentacija Srbije prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine igraće na gostovanju u Škotskoj 7. septembra naredne godine.. ... . To je odlučeno na sastanku predstavnika Fudbalskih saveza, učesnika Grupe A kvalifikacija, održanom u Briselu...U...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.